27 °C Budapest

Címke: prémium magánnyugdíjpénztár (13 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 31. 15:29

Jelentősen csökkenhet az állami nyugdíj

A 88 évvel ezelőtt életre hívott Takarékossági Világnap alkalmából kedden nagyszabású öngondoskodás konferenciára került sor a Portfolio.hu rendezésében a Budai Várban. A teltházas rendezvényen a megtakarítási piac meghatározó szereplői mind képviseltették magukat, külön apropója volt a konferenciának, hogy a résztvevők ezen a napon hallhattak először az OTP Öngondoskodás Index legújabb eredményeiről, amely szerint romlott a lakosság megtakarítási helyzete. Az előadások és panelbeszélgetések alapján a rendezvény végkövetkeztetése az lehet, hogy a bizonytalan és kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a magyar társadalom két részre szakadt, a többségnek nincs lehetősége megtakarítani, viszont van egy jól azonosítható prémium- és privát banki réteg, amely akár hosszabb távra is el tud köteleződni. A szolgáltatók alapvetően ez utóbbi ügyfélkört tudják megszólítani, a jövőben ennek megfelelően felértékelődik az ügyféligények kiszolgálása.

Pénzcentrum | 2011. január 27. 10:32

Nyugdíjmatek: Orbánék vajon számoltak ezzel?

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy elképesztően felpörgött a maradási nyilatkozatot kitöltők tábora az utóbbi napokban. A friss adatok szerint már 47 ezren vannak a nyilatkozók, és ha minden így marad, akkor elérheti a 70 ezret a maradást kitöltő pénztártagok száma. Ha feltételezzük, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók körében az egy tagra jutó vagyon legalább ötszöröse az átlagnak, akkor az állam által kalkulált közel 3000 milliárd forintos vagyon nyolcada a pénztáraknál maradhat.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 22. 14:02

Zöld utat kapott az FHB a GVH-tól: bekebelezhetik az Allianz Bankot

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy egyedüli irányítást szerezzen az FHB Jelzálogbank az Allianz Bank felett, és ugyanígy járt el a Prémium Magánnyugdíjpénztárnak az AXA Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztárba történő beolvadásával, valamint a Wallis Asset Management Zrt.-nek a NAV-Invest Kft. feletti irányításszerzésével kapcsolatban is.

Pénzcentrum | 2010. május 17. 12:02

Egyesül a Premium az AXA magánnyugdíjpénztárral

A Premium Magánnyugdíjpénztár 2010. július 1-jével egyesül az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral. A két pénztár a döntést a befektetési szabályok elmúlt években történt változásaival, valamint a tagok érdekét szolgáló gazdaságossági szempontokkal magyarázza. A döntéssel keletkező megtakarítást a pénztár a nyilvántartás és az ügyfélkiszolgálás minőségének fejlesztésére fordítja majd. Az AXA Nyugdíjpénztár taglétszám szerinti piaci részesedése az összeolvadást követően csaknem 2%-kal, 8%-ra nő, míg taglétszáma 25%-kal, vagyona pedig 17%-kal bővül.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 9. 05:40

Választható portfolió: most kell döntened a nyugdíjadról!

Bár 2008 január elsejével több pénztár is bevezette a választható portfoliós rendszert, az utóbbi hetekben a többieknél is elindult az ügyfelek igényeinek felmérése - mivel januártól már nekik is kötelező ezt alkalmazni -, hogy ki melyik portfoliót szeretné választani, mekkora kockázatot hajlandó vállalni. Nézzük át, mit is jelent ez pontosan...

Pénzcentrum | 2008. július 3. 12:00

"Most ismét a kijózanodás időszakát éljük - a tőzsdén nem csak nyerni lehet" - Interjú Kuruc Péterrel

Hazánkban egyre jobban előtérbe kerülhetnek a tőkevédelmet nyújtó eszközalapok, amelyekkel megállítható a biztosítási tartalékok csökkenése és a piaci fejlődés új szakasza kezdődhet. Ennek ellenére az elkövetkezendő öt évben csökkenhet a hazai biztosítási szektor szereplőinek száma. A bankbiztosítási modell jelentős fejlődés előtt áll, míg a direkt csatornák nem alkalmasak az életbiztosítási termékek nagy tömegű értékesítésére. Kuruc Péterrel, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágvezetőjével, beszélgetünk az ügyfelek tőkekivonásáról és a hazai piac jövőjéről.

Pénzcentrum | 2008. június 12. 11:13

Újabb lábakat növesztett a Stabilitás Pénztárszövetség

Hat új taggal bővült a hazai pénztári ágazat nagyobbik szövetsége, a Stabilitás Pénztárszövetség. A szakmai tömörüléshez ezúttal három magánnyugdíjpénztár, két egészségpénztár és egy önkéntes nyugdíjpénztár csatlakozott, így a szövetség tagjai által kezelt megtakarítások nagysága meghaladja az 1900 milliárd forintot, a pénztári ágazatban kezelt vagyon kétharmadát.

Pénzcentrum | 2008. március 14. 12:34

Ismét kiemelkedő hozamok az AXA magánnyugdíjpénztári ágazatánál

Az AXA Nyugdíjpénztár magánnyugdíjpénztári ágazata (továbbiakban: Pénztár) 2007-ben a piac legmagasabb, 9,10%-os bruttó hozamát érte el a PSZÁF honlapján közzétett 20 magánnyugdíjpénztár eredményeit tartalmazó lista alapján, így 2006 után a tavalyi évben is első helyen végzett a hazai magánnyugdíjpénztárak között. A 2007-es évet jellemző kedvezőtlen befektetési környezetben a vagyonkezelő aktív befektetési politikát alkalmazva ért el kiemelkedő hozamszintet. A magánnyugdíjpénztári ágazat által kezelt vagyon 2007-ben 155 milliárd forintra emelkedett, ami 18,9%-os növekedést jelent az előző évi 130 milliárd forintos szinthez képest. A Pénztár taglétszáma 2007-ben megközelítette a 190 ezer főt.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 21. 16:00

Eltűnt a süllyesztőben a nyugdíjalapok vagyona

Az elmúlt hét végén tapasztalt tőzsdei mélyrepülés Angliában különös aggodalomra adott okot, mivel a vállalati nyugdíjalapok 12 milliárd fontos többlete nemhogy nem maradt meg, olyan gyorsan olvadt el, hogy egyből 15 milliárd fontos veszteségbe torkollott.

Pénzcentrum | 2006. március 8. 11:24

Bátraké a szerencse - Kockáztass a magasabb nyugdíjért!

Új termékel bővíti palettáját a Winterthur Magyarország, melynek Prémium Magánnyugdíjpénztára a hazai piacon egyedülállóként a pénztári tagok vagyonának több mint 50%-át részvényekbe, illetve alternatív befektetési formákba (pl. kockázati tőke, hedge-fund befektetések) fekteti. A fentieknek megfelelően a termék azoknak ajánlható, akik készek ésszerű mértékű kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében. Mindezt a Winterthur többletbefizetés és többlettagdíj nélkül kívánja nyújtani - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap