11 °C Budapest

Keress százezreket munka nélkül, a testeddel

2012. január 6. 05:28

Kevesen hinnék, hogy könnyedén, gyakorlatilag munka nélkül is szert tehetnek egy kis mellékjövedelemre, méghozzá úgy, hogy a testükkel szereznek pénzt. Természetesen semmi illegális tevékenysége nem biztatjuk olvasóinkat, inkább ötleteket adunk azoknak, akiknek az aprópénz - vagy akár több tízezer forint-  is számít.

Plazmázz össze százezret

Egy év alatt akár 112 ezer forintot is kereshetsz adómentesen, ha vérplazmát adsz. Az úgynevezett plazmaferezis emberi vérplazma nyerésére szolgáló eljárás, amely különböző gyógyszerek (hivatalos megfogalmazásban gyógyszergyártási körülmények között tisztított plazmakészítmények) előállításához szolgáltat alapanyagot. Így készítenek a vérplazmából például vérzékenység, immunrendszeri zavarok elleni szereket.

Egy speciális készülék segítségével kizárólag plazma levételére kerül sor, egy alkalommal maximum 800 ml plazma levétele történik, amit a szervezet 72 órán belül pótolni képes. A gyakorlatban az eljárás olyan, mintha vért adnánk, csak a leadott vér vissza is kerül a szervezetbe.


A plazmaadással kapcsolatban költségtérítést nyújtanak: alkalmanként 2 ezer forintot adómentesen, így egy év alatt akár 112 ezer forintot is összegyűjthetünk, időközönként különféle akciók, nyereményjátékok is vannak. A procedúra háromnegyed óráig tart.

Bő egy évvel ezelőtt komoly sajtóvisszhangot kapott, hogy hetente több szervezett csoport is indul Budapestről az osztrák fővárosba, ahol leveszik az emberek vérplazmáját, majd a donorok fáradozásait 20 euróval méltányolják. A buszokon a hajléktalanoktól kezdve a munkanélkülieken át a bukott devizahitelesekig sokan utaznak.

A vézplazmára is vonatkozik a szervkereskedelmet tiltó nemzetközi jogszabály, amit ebben az esetben úgy kerülnek meg, hogy nem közvetlenül a vérplazmáért fizetnek, hanem az emberek fáradozásait méltányolják alkalmanként 20 euróval. A megkérdezett donorok szerint havi szinten 120-140 eurót is meg lehet keresni.

Véradás: 500 forintos utalvány

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez évente közel fél millió önkéntes jelentkezése szükséges.Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, férfiak évente akár ötször, nők maximum háromszor adhatnak vért. Két véradás között legkevesebb 56 napnak kell eltelnie.

Egy véradással - amely során nagyjából 450 ml vért vesznek le tőlünk- akár három beteg gyógyulását is elősegíthetjük. Más országokkal ellentétben azonban hazánkban nem kapnak pénzt az önkéntes véradók. Az Országos Vérellátó Szolgálat szerint a térítésmentesség alapfilozófiája az, hogy a donort semmilyen anyagi érdek nem fűzheti a véradáshoz, csupán a segíteni akarás motiválhatja. Az anyagi térítés bizonyos szituációkban, bizonyos embereket esetlegesen betegségük eltitkolására ösztönözhetné. Ugyanakkor a mutatók semmivel nem jobbak a magyarországi adatoknál azokban az országokban, ahol térítéses a véradás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A véradók Magyarországon - míg korábban például sört vagy üdítőt kaptak- néhány éve már egy 500 forintos hideg étkezési utalványon vásárolt élelmiszerrel, ásványvízzel illetve csokoládéval pótolhatják az elvesztett kalóriát.

Spermabankból is összejöhet néhány tízezer

Magyarországon is egyre gyakrabban találkozhatunk spermabankok hirdetéseivel: a programban részt vevő férfiak mintaadásokért alkalmanként - általában- 15 ezer forint költségtérítésben részesülnek. A gyakorlat azt mutatja, hogy 3-6 ilyen alkalomra van szükség.

A folyamat során a spermád egy donorbankba kerül. Innen választhatják ki felhasználásra a donorok igénylői külső jegyeid alapján. A felhasználók soha nem ismerik magát a donort. A kiválasztott spermiumot mesterséges megtermékenyítés során használják fel. Magyarországon négy sikeres terhességig lehet egy donor spermáját felhasználni.

A hosszú hajnak is van ára

Kevesen gondolnák, hogy a haj ára is felértékelődik az ínséges időkben. Internetes hirdetések szerint hosszúságtól, sűrűségtől, és a haj súlyától függően 5 és 28 ezer forint közötti összeget kaphatunk fürtjeinkért. Általában csak 40 centiméternél hosszabb copfokat vesznek át, és sokszor férfiak is jelentkeznek, hogy eladják évekig növesztett tincseiket.


Érdekes, hogy ezen a piacon is komoly tényezőt jelent a fekete-vagy szürkeimport: sok fodrászat Indiából vagy Kínából származó hajakkal dolgozik (ezeket jóval olcsóbban tudják beszerezni, mint az európai hajakat), a legtöbb esetben azonban a vevők egyáltalán nem sejtik, hogy Ázsiából származik új póthajuk. Piaci forrásaink szerint a Magyarországon felrakott póthajak 90 százaléka gyengébb minőségű, rosszul feldolgozott kínai, vagy indiai haj. Ugyanakkor a világ egyik legnagyobb haj-exportáló területének Oroszország számít: az orosz haj akár kétszer annyiba is kerülhetnek, mint a kínai. 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm