20 °C Budapest
Rengeteg a kilátástalan magyar dolgozó: felmondást, szakítást, válást hozott nekik a járvány

Rengeteg a kilátástalan magyar dolgozó: felmondást, szakítást, válást hozott nekik a járvány

2021. június 30. 11:02

Alaposan kivesézte az egyre aktuálisabbá váló kiégés témakörét a Portfolio HR Revolution 2021 konferenciájának kerekasztala. Ült a színpadon orvos, pszichológus, döntésmentor, coach és tréner is, akik oldott légkörben diskuráltak a kulcsfontosságú témáról.

Kiégés: korunk népbetegsége. Nem egyszerű fáradtság vagy kimerültség, annál sokkal mélyebb társadalmi, és természetesen szervezeti probléma. És mint ilyen, nem lehet személyes problémaként kezelni, hanem komplex megoldások tárházát kell bevetni, hogy orvosoljuk a hatékony működést veszélyeztető helyzetet. A Portfolio HR Revolution 2021 konferencián ezt a témát jártuk körbe.

A beszélgetésen oldott volt a légkör és a hangnem is, ami viszont nem azt jelenti, hogy ne kulcsfontosságú témákról folyt volna a diskurzus. A kiégés problémájával foglalkozó szakemberek széles palettáját vonultatta fel a konferencia: ült a színpadon orvos, pszichológus, döntésmentor, coach és tréner is.

A panelbeszlgetés témafelvetése úgy szólt, "Mi fán terem a produktív munkavállaló? - és a válaszok számos érdekes aspektusait tárta fel a kerekasztal. A teljes beszélgetést a Pénzcentrum Videó rovatában tekintheted meg:

Felmondások, szakítások válások – Vásárhelyi Dorottya pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, valamint stresszkezelő és kommunikációs tréner így foglalta össze tömören az elmúlt egy évet. Ugyanakkor mint elmondta, ezek nem feltétlenül negatív előjelű változások, hiszen sok esetben egy régóta halogatott döntés katalizátoraként lépett fel a járvány.

Viszont a magyar dolgozók elég rossz állapotban vannak, Dr. Hábenczius Károly, nemzetközi minősítésű coach idézte a KSH egészségfelmérését, amely szerint a magyarok 60 százaléka panaszkodik fáradtságra, 40 százalékuk szenved alvászavarban, és kb. egyharmaduk érzi úgy, hogy az élete kilátástalan.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ebből toboroz a HR. És akkor erre rájött még a pandémia és vele együtt az összes nyomorúság - húzta alá a szakember.

Kutatás: Téged mennyire viselt meg a koronavírus-járvány?

A koronavírus miatti korlátozások – az óvodák, iskolák bezárása, a home office munkavégzés, a szabad mozgás beszűkülése, a személyes kapcsolatok mellőzése – váratlanul, alapjaiban változtatta meg az életünket. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy valójában mindez mekkora terhet rótt ránk fizikailag, pszichésen, illetve anyagilag.

Hogy megtudjuk, hogyan élték meg az elmúlt közel másfél évet a magyar családok, a Pénzcentrum, a Médiaunió, és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) közös kutatást készít. Kérlek, segítsd Te is a munkánkat, és töltsd ki az alábbi kérdőívet. A kutatás eredményeiről néhány hét múlva olvashatsz majd itt a Pénzcentrumon.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24