Leesik az állad: ennyit pénzt kaszált a legendás focista, Détári Lajos

Leesik az állad: ennyit pénzt kaszált a legendás focista, Détári Lajos

2017. október 21. 16:03

A '80-as években egy átlagember fizetésének a háromszorosát-négyszeresét kereste meg a Honvédban: 5500 forint plusz prémium. 1988-ban 18 millió márkáért vette meg az Olympiakos görög labdarúgócsapat, ezzel a világ legdrágább játékosának számított Détári Lajos.

A '80-as években egy átlagember fizetésének a háromszorosát-négyszeresét kereste meg a Honvédban: 5500 forint plusz prémium. 1988-ban 18 millió márkáért vette meg az Olympiakos görög labdarúgócsapat, ezzel a világ legdrágább játékosának számított Détári Lajos. Erről a legenddás magyar focista a Story magazinnak beszélt.

Azt is elárulta, az olasz újságok "világklasszis magyarként" emlegették annak idején, és úgy is kezelték. Volt Ferrarija, Lamborghinije. Maseratija, de az összes kocsija közül a kedvence egy sárga, feltuningolt Lancia volt.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Az újságíró azon kérdésére viszont, hogy most éppen hol dolgozik, azt válaszolta, sehol. Arra a kérdésre, miből él most, a következőt felelte:

Elvagyok, vannak pénzkeresti lehetőségeim. Nem sportos vonalon.

Elképesztő luxusfizetéseket kapnak a magyar focisták

2017. augusztusban a bruttó átlagkereset 292 400 forint volt, 13,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017. január-augusztusban a bruttó átlagkereset 290 600 forint volt - derült ki a KSH e heti kiadványából.

Régóta köztudott, hogy a sportban vannak nagy lehetőségek, és ugyan a legtöbben nagyon messze állnak az álomfizetéstől, vannak, akik évente sok százmillió forintot kapnak azért, hogy rúgják a bőrt. Persze nem könnyű bekerülni a kiváltságosok közé, és azt sem lehet tudni, hogy ki, meddig élvezheti ezt a helyzetet, az biztos, legalább egy évre szívesen cserélne velük bárki. Legalábbis, ami a fizetésüket illeti.

A Bors készített egy összeállítást arról, hogy kik ma a legjobban kereső magyar focisták. Íme a lista:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 • 1. Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) 1 milliárd forint
 • 2. Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj) 1 milliárd forint
 • 3. Szalai Ádám (Hoffenheim) 618 millió forint
 • 4. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 492 millió forint
 • 5. Gulácsi Péter (RP Leipzig) 368 millió forint
 • 6. Németh Krisztián (NE Revolution) 350 millió forint
 • 7. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) 306 millió forint
 • 8. Stieber Zoltán (DC United) 300 millió forint
 • 9. Bogdán Ádám (Liverpool) 240 millió forint
 • 10. Balogh Norbert (Palermo) 200 millió forint

Egy átlag magyar számára ez nemcsak, hogy elérhetetlen éves fizetés, de még az is csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy valaha ekkora megtakarítást halmozzanak fel. Még a top10-es lista utolsó helyén álló Balogh Norbert egy évi fizetése is elég lenne ahhoz, hogy bármikor nyugdíjba mehessen az ember, és pusztán a megtakarításaiból éljen.

Kutatások szerint ugyanis, ha valaki pusztán a vagyona hozamaiból szeretné fenntartani magát, akkor az éves költségeinek a 25-szörösére rúgó megtakarítással kell rendelkeznie. A Raiffeisen Alapkezelő és MKB Privátbank szeptemberben a Pénzcentrum megkeresésére közölte:  minimum 50 millió forint induló megtakarításra lenne szükség ahhoz, hogy valaki élete végéig anyagi biztonságban éljen.

Ugyanakkor megjegyezték, a megtakarítás mértéke attól is függ, milyen életszínvonalon szeretne valaki élni.

 • Aki szerény, vagyis 150-200 000 forintos havi bevétellel megelégszik, annak 50 millió forint elegendő. Ebben az esetben a váratlan, előre nem tervezhető kiadásokra (pl. betegség, ingatlannal kapcsolatos kiadások) ez az összeg nem nyújt fedezetet.
 • Aki közepes, vagyis 300-400 000 forint havi bevételből szeretne megélni, annak 100 millió forintra van szüksége.
 • Aki magas színvonalon szeretne élni, vagyis 600-800 000 forintot költene havonta, annak 200-300 millió forint az az összeg, amivel rendelkeznie kell.

Címlapkép: MTI / Kollányi Péter

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?