20 °C Budapest
Kitálalt az ügyvéd: erre költ havonta százezreket Pécsi Ildikó

Kitálalt az ügyvéd: erre költ havonta százezreket Pécsi Ildikó

2017. szeptember 1. 16:15

Pár­tos Csilla és Pécsi Il­dikó fia, Csaba 2015 no­vem­be­ré­ben vál­tak el, az anyagi kér­dé­sek­ben azon­ban to­vábbra sem tudnak megegyezni. A férfi most beperelte volt feleségét, mert sokallja a válás során megítélt 115 ezer forintos tartásdíjat.

Pártos Csilla és Pécsi Ildikó fia, Sz. Csaba már évekkel ezelőtt elváltak egymástól, ám a mai napig gyakran kell megjelenniük a bíróságon. 2015-ben a férjet arra kötelezte a bíróság, hogy havi 115 ezer forint gyerektartást fizessen a fiuk után. Ám a Ripost értesülései szerint a férfi mindeddig nem tett eleget kötelezettségének arra hivatkozva, hogy a magas összeg kifizetése létfenntartását veszélyezteti. A Kossuth-díjas művésznő fia ellenpereket is indított, hogy lecsökkentse a tartásdíj összegét.

Állítása szerint mindössze húszezer forintot tudna fizetni, és jó ideje ennyit is fizet. Rendkívüli méltányosságot kért

 - mondta a lapnak dr. Gerencsér András, Pártos ügyvédje, aki azt állítja, a férfi semmivel sem tudja alátámasztani, hogy képtelen fizetni a bíróság által megállapított összeget. "Eddig háromszor utasították el a kérését, mindannyiszor megnyertük a pert. Csaba állítása szerint éhen hal, ha 115 ezret kell havonta fizetnie, de az előzőekben azt állította, komoly, több százezres összeggel támogatja édesanyja. Az a legnagyobb baj, hogy minden tárgyalás alkalmával mást mondanak a bírónak, már követni sem tudják önmagukat" - jegyezte meg az ügyvéd.

Totális csőd lehet a válásból

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2015-ben közel 46 ezren házasodtak össze, a válások száma pedig 20 ezer körülire tehető. De korábbi évek adatai is azt mutatják, hogy hazánkban a házasságoknak csaknem a fele válással végződik.

KATTINTS: Gajra vágta csomagját a Magyar Posta: ezzel hárítják a felelősséget

A válás eleve nem egy egyszerű élethelyzet, de még jobban megbonyolíthatja a dolgokat, ha nem sikerül megegyezni a gyermekek tartásdíjának összegéről. Az, hogy pontosan mennyit kell fizetni, több mindentől is függ. A bírók az összeg megállapításakor rendszerint mérlegelik a gyerek indokolt szükségeleit, a szülők anyagi helyzetét, és a szülőnek jutatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátásokat is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Gyermekenként általában a kötelezett fél átlagos jövedelmének 15-25 százalékában határozzák meg. Tehát egy nettó 192 100 forintos átlagkeresettel számolva ez havi szinten 28 815 - 48 025 forint közötti összeget jelent. Viszont ez az összeg sokkal magasabbra is rúghat, ha akár több gyermek után kell tartásdíjat fizetnünk.

Viszont a kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg

- mondta korábban megkeresésünkre a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Címlapkép: MTI / Zih Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?