15 °C Budapest
Pikáns részleteket árult el válásáról Sváby András

Pikáns részleteket árult el válásáról Sváby András

2017. augusztus 8. 16:50

Sváby Andrásról, az ATV-n visszatért műsorvezetőről már korábban tudni lehetett, hogy 26 év után feleségével úgy döntöttek, külön válnak az útjaik. Az egykori pár szerencsére nincsen rossz viszonyban, a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.

A műsorvezető-riporter, Sváby András és egykori felesége 26 év házasság után döntöttek a válás mellett. Ez azonban szerencsére nem rontotta meg a kapcsolatukat és a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.

Nem vágjuk ketté a bútorokat, nincs semmi ilyen. Elkezdtük árulni a régi házunkat. Teljesen jól végiggondoltuk a közösen szerzett dolgainkról, hogy kié mi lesz

- mesélte Sváby András a Borsnak adott interjújában.

A műsorvezető jelenleg új párjával és az idén született gyermekével bérel egy lakás Budapesten. Sváby András azonban nem aggódik emiatt, tudja, hogy ez csak egy átmeneti helyzet.

Ez egy átmeneti helyzet. Nyilván szeretnék majd ismét egy saját otthont, hogy venni, vagy építeni, még nem döntöttem el. Ez egy új helyzet nekem is, amit próbálok megoldani. Egy új kapcsolatban vagyok benne, a kisgyermekünk már öt hónapos, de ezeket nem kommunikáljuk. (...) Nagyon jó a kapcsolatom a volt feleségemmel, ami különben nagyon megkeserítené a hétköznapjaimat, ha nem így lenne, hiszen közös gyerekeink vannak, és egy csomó minden összeköt bennünket. Nagy könnyebbség ez, és tiszteljük egymást. A gyerekeimért meg rajongok. A nagyobbik fiam Angliában tanul, hajómérnök lesz, a kisebbik most érettségizett, egy-két évig még nem akarja eldönteni merre tovább, dolgozgat.

- tette hozzá a lapnak a műsorvezető.

Érdemes békében elválni

A válás kemény dió, ahogyan Sváby András példájából is látszik. A vagyonmegosztás mellett azonban a gyerektartásdíj összegéről is érdemes inkább megállapodni a volt párunkkal. Bár azt nem tudjuk, hogy Sávby András fizet-e még gyerektartást, de volt feleségével a jó viszony miatt emiatt egészen biztosan nem fognak pereskedni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Magyarországon egyébként évente e több ezer gyermektartási pert indítanak.A tartásdíj összege pedig általában a kötelezett fél átlagos jövedelmének a 15-25 százalékát teszi ki. Tehát egy nettó 192 100 forintos átlagkeresettel számolva ez havi szinten 28 815 - 48 025 forint közötti összeget jelent. Viszont ez az összeg sokkal magasabbra is rúghat, ha akár több gyermek után kell tartásdíjat fizetnünk.

A kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Mitől függ a gyerektartás összege?

Természetesen minden eset más, ezért a gyermektartás pereknél a bíróknak az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie:

  • a gyermek indokolt szükségletei,
  • mindkét szülő jövedelmi viszonya és vagyoni helyzete,
  • a szülők háztartásában élő más eltartott személyek,
  • a gyermekek saját jövedelme,
  • és a szülőnek jutatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátások.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?