Nem lesz könnyű dolga Orbán 30 pluszos "asszonyainak" a munkaerőpiacon

2017. június 2. 11:15

Múlt héten családpolitikai intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor. A kormányfő ma reggel erről azt nyilatkozta: az asszonyok döntik el, mi lesz. Szakértőket kérdeztünk arról, ezekkel az intézkedésekkel valóban elérhető-e a kívánt cél, milyen lépésekre lenne szükség a népességcsökkenés megállításához? Illetve milyen esélyei vannak a munkaerő-piacon egy háromgyermekes harminc éves diplomás nőnek, akinek egyáltalán nincs munkatapasztalata?

Évek óta tartó folyamat eredményeként mára körülbelül 9 millió 803 ezer Magyarország népessége (KSH 2016. őszi adatai szerint), és a társadalom csaknem 20 százaléka nyugdíjas korú. Az elöregedés és a csökkenő szülési hajlandóság viszont nem magyar sajátosság, Európának szinte minden országát érinti. A jelenség azért okoz problémát, mert társadalom egyre nagyobb százaléka idős, az aktív réteg viszont szűkül, nagyon leegyszerűsítve: kevesebb dolgozónak kell eltartania több nyugdíjast.

Ma Magyarországon a termékenységi arányszám (hány gyermeket vállal egy pár) 1,3, ami jóval elmarad a reprodukcióhoz szükséges 2,1-es szinttől. A népességfogyás megállítása érdekében múlthéten új családpolitikai intézkedéseket jelentett be a kormány, melyek a következők.

  • A családi adókedvezmény mértékét tovább emeli a kormány, a középpontban a kétgyermekes családok lesznek.
  • A diákhitel tartozással rendelkező nőknek 2 gyermek esetén elengedi a kormány a tartozás 50 százalékát, 3 gyerek vagy e felett a teljes tartozást elengedi a kormány.
  • A diplomás GYED időtartamát kitolja egy évvel a kormány, ez meghosszabbodik az egyetemisták esetében a gyermek 2 éves koráig.
  • A jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén 1-1 millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni.
  • "Soha nem látott bölcsődefejlesztésbe" kezd a kormány.
  • Külföldön tartózkodó vagy élő családok számára is elérhető lesz a babakötvény, valamint az anyasági támogatás.

Ezekkel az intézkedésekkel vajon elérhető a kívánt cél?

A bejelentett intézkedések pozitívak, és előremutatóak, hiszen valóban nagy rizikót jelent például a lakáshitel és a diákhitel is annak a korosztálynak, akik jelenleg a gyermekvállalási időszakukat élik. Valóban nagy rizikót jelent az eladósodás, de ennél sokkal nagyobb réteget érint a munkahelyi biztonság hiánya. Erre a problémára pedig ezek az intézkedések hatástalanok"

- mondta dr. Szalmai Ivett, a Magyar Szociológiai Társaság Családszociológiai Szakosztályának elnöke. Hozzátette, a bejelentett intézkedések az igazságosság kérdését is felvetik, ugyanis csak egy bizonyos réteget támogat ezzel az állam. Hiszen sokan nem férnek hozzá lakáshitelhez, illetve diákhitellel is csak az egyetemi végzettségűek rendelkeznek. Többet ér egy diplomás nő gyermeke, mint bármelyik gyermek?

Szintén kritikaként fogalmazta meg a szakember, hogy a bejelentett intézkedések egy része (például a diákhitellel kapcsolatos) kizárólag a nőket célozza, ami azt a szemléletet erősíti, hogy a nőnek elsődleges feladata a gyermeknevelés. Véleménye szerint sok problémára megoldás lehet, ha a gyermeknevelés a szülőpár feladata lenne.

De miért nem akarnak szülni a magyarok?

Több kutatás is azt állítja, hogy a magyar nők többsége két gyermeket tervez, ennek ellenére sokan csak egyet tudnak vállalni, ami mögött számos ok állhat. A család és a munka összeegyeztetése nagy kihívás, és nagy a bizonytalanság is, mivel semmilyen garancia nincs arra, hogy az édesanyát a babázós évek után visszaveszik korábbi munkahelyére. Hosszabb távon egy fizetésből megélni pedig a családok többségének lehetetlen.

A párkapcsolatok dinamikája is megváltozott, ma már egyáltalán nem evidens, hogy a pár örökké együtt marad. Egy családfelbomlás pedig mindkét szülőnek hatalmas rizikó. A KSH tavaly őszi felmérése szerint

2 millió 743 ezer család él Magyarországon, és 503 ezer családban egy szülő neveli a gyermeket, vagy gyermekeket. Ami azt jelenti, hogy a magyar családoknak csaknem a 18 százaléka egyszülős.

Őket szinte semmilyen szociális háló nem védi, nem kapnak plusz támogatást az államtól (ezer forinttal magasabb családi pótlék jár nekik, mint a kétszülősöknek). Ez is olyan rizikófaktor, ami miatt többen letesznek a gyermekvállalásról, vagy csak egy gyermeket hoznak világra. A szociológus szerint a népesedési problémák jóval összetettebbek, nem lehet pusztán családpolitikai intézkedésekkel megoldani.

A demográfiára hat az oktatás színvonala, a szociális rendszer, egyáltalán az ország szociális biztonsági hálója, és a munkaerő-piaci biztonság is. Ezek színvonalbeli emelkedése a gyermekvállalási kedvet is javítaná, és csökkentené a fiatalok elvándorlását is. Sokkal nagyobb rizikót jelent a családoknak, hogy mi történik, ha egyszülőssé válnak, vagy az egyik fél elveszti a munkáját, mint az, hogy 1-2 millió forinttal csökken-e a hitele"

- mondta a Pénzcentrumnak dr. Szalma Ivett. Emellett a családtámogatásban fontos az állandóság, a stabil intézményrendszer, mert az biztonságot ad. Mint például a családi pótlék (bár célszerű lenne minden évben növelni legalább az infláció mértékével), aminek léte nem függ az aktuális kormányzástól, biztosan lehet rá számítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bölcsődei férőhelyek számának növelése is a családok segítését szolgálja, hogy mindkét szülő dolgozhasson, ugyanakkor a mennyiségi keret növelése mellett érdemes lenne a minőségre is nagy hangsúlyt fektetni, hogy a szülők jó szívvel hagyhassák ott gyermeküket. Ezzel az intézkedéssel (plusz GYED extra népszerűsítésével) arra ösztönözné a kormány az édesanyákat, hogy hamarabb térjenek vissza a munka világába.

Esélyek a munkaerő-piacon

A munkaerő-piacon nőként még mindig nehezebb érvényesülni, és ezt a munkavállalók jelentős része így gondolja. A Randstad 2016 őszén készült felmérése szerint minden második magyar munkavállaló gondolja úgy, hogy jelentkezéskor vagy előléptetéskor is a férfiaknak kedveznek a munkaadók. Tízből hat nő úgy véli, hátrányból indulnak egy pozíció megpályázásakor, illetve kinevezés esetén.

Ha alapul vesszük, hogy a kormány arra ösztönözné a fiatal nőket, hogy egyetem után (diplomás GYED) előbb az anyagságot válasszák, és lehetőleg három gyermeket hozzanak a világra (akkor nem kell visszafizetni a diákhitelt), az durva számítással azt jelenti, hogy a nő 30 évesen jelenik meg először a munkaerő-piacon, három gyermekkel, diplomával, és nulla munkatapasztalattal.

Ha egy nő 30 évesen lép a munkaerő-piacra, a munkáltató számára problémát jelenthet, hogy a jelentkező nem rendelkezik friss tudással a szakterületéről. Ez hátrányt jelenthet az egyetemről, főiskoláról kikerült hallgatókkal szemben, akik ugyan szakmai tapasztalattal szintén nem rendelkeznek, de teljesen naprakész az iskolában megszerzett tudásuk"

- mondta a Pénzcentrumnak Szokody Ágnes, a Randstad Hungary marketing menedzsere. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy egy 30 éves munkavállalónak sok előnye is lehet egy frissdiplomással szemben, így például a lojalitás: a kisgyermekes anyukákra nagyon jellemző, hogy ha egy vállalatnál megbecsülik őket, akkor nagyon megbízható, hűséges és lelkes munkatársak lesznek, hiszen pontosan tudják, hogy nem mindenhol kapnának lehetőséget. Ráadásul a babázás ideje alatt számos olyan készségre tesznek szert a szervezés és multi-tasking területén, amit nagyon jól tudnak hasznosítani a munkájuk során is.

Kutatásunk szerint a nőknek fontosabb a munka és magánélet közti egyensúly megtartása, ez a kisgyermekes anyukákra különösen igaz. Ezt figyelembe véve, valamint saját tapasztalatainkra hagyatkozva is úgy látjuk, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák nagyon sokat segíthetnek a kisgyermekes nők helyzetén. Nagyon fontos, hogy a visszatérni szándékozó anyuka és a munkáltató együtt gondolkodjanak. Ha az anyuka elmondja az elképzeléseit, nagyon könnyen lehet, hogy az éppen találkozni fog egy jó lehetőséggel"

- mondta Szokody Ágnes.

Egy 30 éves, három gyermekes, diplomás, ám munkatapasztalattal nem rendelkező nő munkaerő-piaci sikere gyakran a kitartásán és a találékonyságán múlik, hiszen nem járt útra lép - véli Nagy Andrea, a Parrish & Crawler International szakmai igazgatója.

Az elmúlt évtizedben a másoddiploma, a külföldi tanulmányok gyakorlatilag az első munkahely konkurensei lettek. Én személy szerint sajnálom, hogy ez így alakult, mert 28-30 évesen megkezdeni a szocializálódást a munka világába, mindkét félnek nagyon nehéz. Ugyanerről beszélünk, ha az első diplomát rögtön családalapítás követi, de a helyzet megoldható. Egyre többen tapasztalják meg, hogy a gyakornoki munka, a diák fejjel végzett időszakos feladatok nagyon hasznosak. Úgy gondolom azonban, hogy 1-2 év szakmai munkát követően érdemesebb családot alapítani, így abban a tudatban babázhat, hogy nem lesz 30 éves pályakezdő a visszatérésnél

- mondta Nagy Andrea.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem