Kemény leckékkel neveli az életre lányát Szabó Győző

Kemény leckékkel neveli az életre lányát Szabó Győző

2017. január 27. 16:45

Már fiatal korában is a tudatos pénzügyekre tanítja lányát Szabó Győző. A színművész a zsebpénzért cserébe ugyanis elvárja, hogy némi munkát is végezzen Bori. A pénzügyi nevelést egyébként tényleg nem ártana korán elkezdeni, aminek csak egyik formája a gyerek által szabadon beosztott zsebpénz. Érdemes lehet játékosan megtanítani, hogyan ossza be a gyerek a pénzt, ezzel ugyanis sokkal egészségesebben állhatnak majd felnőtt korukban a pénzügyi döntésekhez.

Szabó Győző már fiatal korban elkezdte a munka hasznosságára és a pénz beosztására tanítani lányát.

Bori már rendszeresen dolgozik az éttermemben, ahol maga keresi meg a zsebpénzét, ami szerintem egy nagyon jó nevelési módszer, hiszen így sokkal jobban tudja értékelni az a pénzt

- mondta a színész a Blikknek adott interjújában.

Persze a pénzügyi tudatosság nemcsak a hírességeknek fontos. Mivel ezt (egyelőre) nem tanítják az iskolákban, így a szülők feladata megtanítani, hogyan bánjon a gyerek a pénzzel. A felmérések szerint egyébként csak minden második szülő beszél pénzügyekről a gyerekével és csak minden harmadik családban szokás a rendszeres zsebpénz.

Mennyi zsebpénzt kapnak?

Eltérő, mennyi zsebpénzt adnak a szülők a gyerekeknek,

  • A 6 éven aluliak kevesebb, mint 500 forintot,
  • a 7-14 évesek 500-1000 forintot,
  • a 15 év felettiek pedig 2-5 ezer forintot kapnak havonta.

Hogyan kezdjünk neki?

Pedig pont a zsebpénzzel tudjuk megtanítani a gyereket arra, hogyan ossza be a rendelkezésére álló fix összeget, hogyan spóroljanak nagyobb célokra. Persze nem ez az egyetlen módja a tudatosságra nevelésnek.

A pénzügyi neveléshez is nagyon jó eszköz a játék, mert kellemes, ellazult és oldott állapotban tanulhatnak a gyerekek. Azok a társasjátékok, ahol pénzügyi döntéseket kell hozni, érdemes, ha kezdetben a szülőkkel játszanak a gyerekek, mert közben rengeteg fontos dolgot el lehet nekik magyarázni, amit a kortársaitól nem tanulhatnak meg. Emellett a játék sikerélményt, önbizalmat és tudást is ad nekik, ami hatalmas előny lesz később a konkrét döntési helyzetekben

 - mondta korábban a Pénzcentrum kérdésére Mihály Nikolett gazdaságpszichológus.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A játékos találkozás a pénzzel azért is fontos, mert nem okoz feszültséget, stresszt a gyerekben, így az anyagi döntések később sem okoznak feszültséget.

Címlapkép: MTI / Kallos Bea

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10