13 °C Budapest
Anyagilag és lelkileg is a padlóra került Tóth Gabi

Anyagilag és lelkileg is a padlóra került Tóth Gabi

2016. október 28. 16:52

Hirtelen jött siker, mély hullámvölgy, most pedig sok munka árán, ismét a csúcson van Tóth Gabi. Az X-Faktor mentora a nehéz időszakban anyagilag is a szüleire támaszkodott, most már ő segíti a családját. A fiatalok körében egyre gyakoribb, hogy felnőtt létük során is szükségük van a szülők anyagi támogatására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az énekesi pályája elején gyorsan jött siker Tóth Gabinak, de nagy teher is volt számára. A szüleire mindig támaszkodhatott, sokáig az édesapja vitte a fellépésekre. Majd jött a hullámvölgy.

2006 és 2007 között csak tengődtem. Nem jött össze semmi. De azóta már jól vagyok, talán sosem mentek jobban a dolgaim, mint most. Megjártam a poklot is, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet tudni, mi lesz holnap, de mindennap úgy kelek fel, hogy hálát adok azért, hogy sikeres lehetek" 

- mondta Tóth Gabi a Hot Magazinnak. A nehéz időszakban a szülei támogatták az énekesnőt, a legnagyobb bajban is mellette voltak. 

"Nem felejtettem el, honnan jöttem. Ott van a fejemben az a tapolcai gyerek, aki voltam; olyan, mmintha tegnap lett volna. Apa dolgozik, de anya most nem tud, mert hosszabb ideje gond van a lábával, így támogatnom kell őket. De ez természetes is. 

Eddig ők támogattak. Amíg nem költöztem el tőlük, addig ők adtak nekem pénzt, etettek, itattak. Most itt van az ideje annak, hogy visszaadjam nekik azt a sok segítséget és szeretetet, amit tőlük kaptam" 

- mondta Tóth Gabi.

Tovább segít a család

Nem egyedi az X-Faktor mentorának esete, ma a fiatalok nagyrésze - főleg egyetemi éveik alatt és pályájuk elején - gyakran szorulnak szülői segítségre. Sőt az is egyre gyakoribb jelenség, hogy huszas éveiket még a családi fészek melegében töltik. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ma majdnem minden harmadik 20-39 év közötti magyar a szüleivel él a KSH adatai szerint. Ennek oka főleg anyagi megfontoltságú. A felnőtté váló fiatalok egyre később költöznek el a szüleik háztartásából.

A saját lábra állás nem egyszerű, mint ahogy az első lakásvásárlás sem. Magyarországon a 18-36 éves korosztály, vagyis az Y generáció több mint harmadának (36 százalék) van csak saját lakása, amelyhez a többség (63 százalék) szülői segítséggel jutott a Cofidis kutatása szerint. És ennek a kororszálynak csak a harmada mondhatja el magáról, hogy szülői segítség nélkül, saját jövedelemből tartja fenn magát.

Ez a jelenség annak is betudható, hogy ma már sokkal több ideig tanulnak a fiatalok, mint 20-30 évvel ezelőtt, tehát később állnak munkába. Az sem meglepő, hogy a családi fészekben is tovább maradnak, hiszen a jelenlegi albérlet árak nagyon magasak, különösen a fővárosban. Aki megteheti, egyre gyakrabban választja a mamahotel kényelmét, és inkább félreteszi az albérletre szánt összeget, hogy néhány év elteltével saját lakásába költözhessen. 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
perfekt  |  2021.10.26 09:15
A Kormány 2021 októberében benyújtotta a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 20...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09