19 °C Budapest
Anyagilag és lelkileg is a padlóra került Tóth Gabi

Anyagilag és lelkileg is a padlóra került Tóth Gabi

2016. október 28. 16:52

Hirtelen jött siker, mély hullámvölgy, most pedig sok munka árán, ismét a csúcson van Tóth Gabi. Az X-Faktor mentora a nehéz időszakban anyagilag is a szüleire támaszkodott, most már ő segíti a családját. A fiatalok körében egyre gyakoribb, hogy felnőtt létük során is szükségük van a szülők anyagi támogatására.

Az énekesi pályája elején gyorsan jött siker Tóth Gabinak, de nagy teher is volt számára. A szüleire mindig támaszkodhatott, sokáig az édesapja vitte a fellépésekre. Majd jött a hullámvölgy.

2006 és 2007 között csak tengődtem. Nem jött össze semmi. De azóta már jól vagyok, talán sosem mentek jobban a dolgaim, mint most. Megjártam a poklot is, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet tudni, mi lesz holnap, de mindennap úgy kelek fel, hogy hálát adok azért, hogy sikeres lehetek" 

- mondta Tóth Gabi a Hot Magazinnak. A nehéz időszakban a szülei támogatták az énekesnőt, a legnagyobb bajban is mellette voltak. 

"Nem felejtettem el, honnan jöttem. Ott van a fejemben az a tapolcai gyerek, aki voltam; olyan, mmintha tegnap lett volna. Apa dolgozik, de anya most nem tud, mert hosszabb ideje gond van a lábával, így támogatnom kell őket. De ez természetes is. 

Eddig ők támogattak. Amíg nem költöztem el tőlük, addig ők adtak nekem pénzt, etettek, itattak. Most itt van az ideje annak, hogy visszaadjam nekik azt a sok segítséget és szeretetet, amit tőlük kaptam" 

- mondta Tóth Gabi.

Tovább segít a család

Nem egyedi az X-Faktor mentorának esete, ma a fiatalok nagyrésze - főleg egyetemi éveik alatt és pályájuk elején - gyakran szorulnak szülői segítségre. Sőt az is egyre gyakoribb jelenség, hogy huszas éveiket még a családi fészek melegében töltik. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ma majdnem minden harmadik 20-39 év közötti magyar a szüleivel él a KSH adatai szerint. Ennek oka főleg anyagi megfontoltságú. A felnőtté váló fiatalok egyre később költöznek el a szüleik háztartásából.

A saját lábra állás nem egyszerű, mint ahogy az első lakásvásárlás sem. Magyarországon a 18-36 éves korosztály, vagyis az Y generáció több mint harmadának (36 százalék) van csak saját lakása, amelyhez a többség (63 százalék) szülői segítséggel jutott a Cofidis kutatása szerint. És ennek a kororszálynak csak a harmada mondhatja el magáról, hogy szülői segítség nélkül, saját jövedelemből tartja fenn magát.

Ez a jelenség annak is betudható, hogy ma már sokkal több ideig tanulnak a fiatalok, mint 20-30 évvel ezelőtt, tehát később állnak munkába. Az sem meglepő, hogy a családi fészekben is tovább maradnak, hiszen a jelenlegi albérlet árak nagyon magasak, különösen a fővárosban. Aki megteheti, egyre gyakrabban választja a mamahotel kényelmét, és inkább félreteszi az albérletre szánt összeget, hogy néhány év elteltével saját lakásába költözhessen. 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?