10 °C Budapest

Anyagilag és lelkileg is a padlóra került Tóth Gabi

2016. október 28. 16:52

Hirtelen jött siker, mély hullámvölgy, most pedig sok munka árán, ismét a csúcson van Tóth Gabi. Az X-Faktor mentora a nehéz időszakban anyagilag is a szüleire támaszkodott, most már ő segíti a családját. A fiatalok körében egyre gyakoribb, hogy felnőtt létük során is szükségük van a szülők anyagi támogatására.

Az énekesi pályája elején gyorsan jött siker Tóth Gabinak, de nagy teher is volt számára. A szüleire mindig támaszkodhatott, sokáig az édesapja vitte a fellépésekre. Majd jött a hullámvölgy.

2006 és 2007 között csak tengődtem. Nem jött össze semmi. De azóta már jól vagyok, talán sosem mentek jobban a dolgaim, mint most. Megjártam a poklot is, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet tudni, mi lesz holnap, de mindennap úgy kelek fel, hogy hálát adok azért, hogy sikeres lehetek" 

- mondta Tóth Gabi a Hot Magazinnak. A nehéz időszakban a szülei támogatták az énekesnőt, a legnagyobb bajban is mellette voltak. 

"Nem felejtettem el, honnan jöttem. Ott van a fejemben az a tapolcai gyerek, aki voltam; olyan, mmintha tegnap lett volna. Apa dolgozik, de anya most nem tud, mert hosszabb ideje gond van a lábával, így támogatnom kell őket. De ez természetes is. 

Eddig ők támogattak. Amíg nem költöztem el tőlük, addig ők adtak nekem pénzt, etettek, itattak. Most itt van az ideje annak, hogy visszaadjam nekik azt a sok segítséget és szeretetet, amit tőlük kaptam" 

- mondta Tóth Gabi.

Tovább segít a család

Nem egyedi az X-Faktor mentorának esete, ma a fiatalok nagyrésze - főleg egyetemi éveik alatt és pályájuk elején - gyakran szorulnak szülői segítségre. Sőt az is egyre gyakoribb jelenség, hogy huszas éveiket még a családi fészek melegében töltik. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ma majdnem minden harmadik 20-39 év közötti magyar a szüleivel él a KSH adatai szerint. Ennek oka főleg anyagi megfontoltságú. A felnőtté váló fiatalok egyre később költöznek el a szüleik háztartásából.

A saját lábra állás nem egyszerű, mint ahogy az első lakásvásárlás sem. Magyarországon a 18-36 éves korosztály, vagyis az Y generáció több mint harmadának (36 százalék) van csak saját lakása, amelyhez a többség (63 százalék) szülői segítséggel jutott a Cofidis kutatása szerint. És ennek a kororszálynak csak a harmada mondhatja el magáról, hogy szülői segítség nélkül, saját jövedelemből tartja fenn magát.

Ez a jelenség annak is betudható, hogy ma már sokkal több ideig tanulnak a fiatalok, mint 20-30 évvel ezelőtt, tehát később állnak munkába. Az sem meglepő, hogy a családi fészekben is tovább maradnak, hiszen a jelenlegi albérlet árak nagyon magasak, különösen a fővárosban. Aki megteheti, egyre gyakrabban választja a mamahotel kényelmét, és inkább félreteszi az albérletre szánt összeget, hogy néhány év elteltével saját lakásába költözhessen. 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem