Luxusfizetés vár ezekben a szakmákban, és a világot is beutazhatod

Luxusfizetés vár ezekben a szakmákban, és a világot is beutazhatod

2016. augusztus 27. 13:02

Számos olyan szakma van, amivel könnyen elhelyezkedhetünk szinte bárhol a világon. Ráadásul egy külföldi munkával általában a magyar átlagfizetés többszörösét is megkereshetjük, arról nem is beszélve, hogy új országokat fedezhetünk fel. Bár dolgozni is kell, azért egy-egy ilyen munka során is sokat láthatunk az adott külföldi országból.


Idén jelentősen megnőtt a magyarok utazási kedve, az év első három hónapjában 4,2 millió alkalommal utaztunk külföldre, vagyis 17 százalékkal többször, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH adataiból. A statisztikák nagy növekedése annak is köszönhető, hogy idén nemcsak a környező országokat kerestük fel, hanem sokan Schengen határain is túlmerészkedtek.

Utazni persze mindenki szeret, de a legtöbben talán nem is tudják, hogy számos olyan szakma van, amivel úgy láthatunk világot, hogy még fizetnek is érte. Mutatjuk milyen szakmát érdemes elsajátítani azoknak, akik szeretnének világot látni.

Angoltanár/matektanár

A világon mindenhol szükség van angoltanárra, ha jól beszéled a nyelvet, akkor szinte bárhol kaphatsz állást. Pekingbe, Abu-Dzabiba és számos más egzotikus helyre is könnyen eljuthatsz. De matektanárra is több helyen szükség van, az ajánlatok között olyan álláslehetőséget is találtunk, például Azerbajdzsánban, ahol havonta 550-660 ezer forintinak megfelelő fizetést ígérnek, szállással és nemzetközi egészségbiztosítással együtt.

Nővér/ápoló

Nem számít, hogy a világnak melyik pontján élünk, az embereknek mindenhol szükségük van jó egészségügyi ellátásra. A fizetéseknél pedig ne a magyar viszonyokra gondoljunk. Svájcban például középfokú német, vagy francia nyelvtudással bruttó 1,5 milliót is meg lehet keresni ápolóként.

Biofarmer

Egy világméretű mozgalom segít összekötni az önkénteseket és az ökológiai gazdálkodókat a világ számos pontján. A munkánkért cserébe pedig ételt és szállást kapunk amellett, hogy sokat tanulhatunk a mezőgazdaságról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bárpultos/csapos

Rugalmas munkaidő, és egy kis szerencsével nagyvonalú borravaló vár rád, ha csaposként szeretnél dolgozni külföldön. Ami azt is lehetővé teszi, hogy felfedezed azt a várost, ahova éppen költöztél. Ha már koktélokat is tudsz keverni, akkor Londonban 10 fontot - vagyis 3600 forint körüli összeget is megkereshetsz óránként.

Idegenvezető

Telepített idegenvezetőként egy-egy olyan helyen élhetsz, ahová mások csak nyaralni jutnak el. Sok esetben szállás és ellátás jár a munkával. Az egyik utazási cég helyi képviselőit ingyen utaztatja a nyári nyaralóhelyekről a téli úticélokhoz, és mivel a világ minden táján vannak irodái, gondoskodik arról is, hogy a munkavállaló világot lásson. Az már csak bónusz, hogy például az új helyen minden fakultatív programot, kirándulást végig kell járni, hogy az ember nyugodt szívvel ajánlhassa azokat a vendégeknek.

Au pair

Ha szeretsz a gyerekkel foglalkozni és nem áll tőled messze a házimunka, akkor ez a neked való lehetőség. Au pair-ként számos országba eljuthatsz, ráadásul már rengeteg magyar cég is van, ami segít az elhelyezkedésben, legyen szó Ausztriáról, Németországról vagy éppen Amerikáról.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
perfekt  |  2021.06.07 08:31
Már több esetben foglalkoztunk a közüzemi díjak továbbszámlázásával, de még mindig sláger témának tű...
hrdoktor  |  2021.06.07 06:14
Szinte fizikai ellenállást érez valamelyik sürgős munkahelyi teendője láttán, és igyekszik valami ür...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20