12 °C Budapest

Lecsapott a NAV a pesti éjszakában: buktak a taxisok és a romkocsmák

Pénzcentrum
2014. április 24. 12:30

A taxisok 100%-a bukott és romokban a romkocsmák adózási fegyelme is. Ezt tapasztalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az online pénztárgépekre is kiterjedő célirányos akcióban több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig be is zárat az Adóhatóság.

A nagy erőkkel fellépő adóellenőrök és pénzügyőrök kifejezetten a pesti éjszakai élet olyan vállalkozásait vették célba, amelyeknél feltételezhető volt a tényleges forgalom és bevétel eltitkolás. Ez be is igazolódott a személyszállító vállalkozások ellenőrzésekor, amikor ugyanis a revizorok a repülőtérre rendeltek taxit és onnan a főváros különböző területeire vitették magukat, egyetlen egy esetben sem kaptak bizonylatot a kifizetett fuvardíjért - tájékoztatta lapunkat a NAV.

A népszerű romkocsmák és zenés-táncos szórakozóhelyek adózási hajlandósága sem mutatott kedvezőbb képet. Az ellenőrök azokat a vendéglátóhelyeket keresték fel, amelyek még mindig nem rendelkeznek beüzemelt online pénztárgéppel, vagy a NAV-hoz érkező forgalmi adatok mennyisége és összege felvetette a szabályszegés gyanúját. A revizorok ott is ellenőriztek, ahol az adatok az éjszakai forgalomnövekedés ellenére közel azonosak voltak a nappali és az esti órákban.

Az online adatforgalom elemzésekor felmerült gyanút a helyszínen tapasztaltak beigazolták. Valamennyi vállalkozásról bebizonyosodott, hogy forgalmának csupán a töredékét rögzíti a pénztárgépbe, nyugtát egy sem adott a bevételről és minden helyszínen volt olyan alkalmazott akit késve jelentettek be.

Pedig a jogsértők sokat kockáztatnak, hiszen a NAV milliós nagyságrendű bírsággal és üzletbezárással szankcionálja a szabályszegést, sőt nem is áll meg itt, hanem utólagos adóellenőrzéssel tüzetesebben is megvizsgálja az érintett vállalkozásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésben - melyre továbbra is számítani lehet - több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig 30 napra be is zárat a NAV.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem