12 °C Budapest

"Nem vagy egyedül!": jótékonysági futáson vett részt a Pénzcentrum.hu

Pénzcentrum
2014. április 14. 19:35

Több mint húszezren vettek részt a vasárnapi Vivicittá futóversenyen. A nevezők között voltak a Pénzcentrum.hu kollégái is, akik teljesítményükkel Mosolykának tisztelegtek. A súlyos betegséggel küzdő lány határtalan optimizmusa sokaknak ad erőt a legnehezebb időkben - ezért is futottak érte lapunk munkatársai.

Minden korábbi részvételi rekordot megdöntött vasárnap a Telekom Vivicittá városvédő futás. Összesen 20 750 nevezést regisztráltak, mely 5100-zal több mint tavaly. Nemcsak 770 hazai településről érkeztek futók, de egészen távoli országokból is, többek között Bolíviából, Vietnámból és Venezuelából is. Egyre többen ismerik fel a futásban a világ legegyszerűbb mozgásformáját, amely rendszeressé téve könnyedén életvitellé válik.

A Margitszigetről rajtoló versenyzők számos futam közül választhattak, így mindenki megtalálhatta kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (3,2 km), Családi Futás (800 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

Fotó: Pénzcentrum.hu Fotó: FMK

A nevezők között volt a Pénzcentrum.hu három munkatársa is. Az idei futóversenyen a Fenntarthatósági Média Klub célja az életet veszélyeztető betegséggel küzdők biztatása volt. Így a Pénzenctrum.hu újságírói a Portfolio, az Index, a Napi.hu és a Blog.hu kollégáival és bloggerekkel közös csapatban Holzleiter Fannynak, a mosolyka.blog.hu és a Te döntesz című könyv szerzőjének tisztelegtek futásukkal. Összefogásukkal és teljesítményükkel képviselték Mosolykát, azt üzenve és erőt nyújtva számára is: "Nem vagy egyedül!".

Fotó: FMK

"Mosolyka" Fanny az izmainak folyamatos sorvadását okozó betegséggel születtet. Amikor megtudta, hogy életét nagyon rövidre jósolja az orvostudomány, úgy döntött, hogy élni fog. A Te döntesz című könyve az előrendelési listák csúcstartója - rengetegen merítenek erőt Mosolyka optimizmusából.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: Pénzcentrum.hu


A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" A mozgalomhoz hamarosan olyan nagyvárosok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Magyarországon 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06