20 °C Budapest

Üldözi az adóhivatal a magyar sztárpárt

Pénzcentrum
2014. április 12. 13:04

Détár Enikő és Rékasi Károly cége ellen eljárás indult. Amíg a házaspár együtt volt, minden rendben ment az Enká Stúdió Kft.-vel, válásuk óta azonban sokasodnak a problémák.

Détár Enikő és Rékasi Károly közös cége pár nappal ezelőtt felkerült a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) végrehajtás alatt álló adózók listájára, minden bizonnyal adótartozás miatt - írja a Blikk. Az Enká Stúdió Kft.-vel addig minden rendben ment, amíg a pár között meg nem romlott a viszony. A két színész tavaly jelentette be, hogy házasságuk véget ért, és majdnem harminc év után elválnak. Azóta kétséges, mi lesz a közös vállalkozások sorsa, és amint az látható, a cégük is bajba került.

KATTINTS! Hova utazz 2014-ben? Itt a "bakancslista"

Az Enká Stúdió Kft.-t egyébként tíz évvel ezelőtt alapították hárommillió forinttal, tevékenységi körébe például az alkotó- és előadóművészet, film- és videogyártás, illatszer nagykereskedelme, saját tulajdonú, illetve bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése, valamint ügynöki nagykereskedelem tartozott.

Vállalkozásaik az elmúlt évig igen nyereségesek voltak: a cégbíróságon vezetett adatok szerint közös betéti társaságuk a The Group Bt. legutóbbi három (2010-2012 évi) mérlege szerint 29 millió 164 ezer forint nettó bevételre tett szert. A NAV végrehajtás alatt álló Enká Stúdió Kft.-nek pedig 16 millió 295 ezer forint volt a nettó bevétele.

Ha a sztárpár nem tudja törleszteni a tartozását, csődbe fog menni a cég. Nem övék az egyetlen veszélyeztetett kft, ez év első három hónapjában sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint tavaly. Sőt, az elmúlt 12 hónap a valaha volt legtöbb megszűnést hozó egy éves időszak lett. Az Opten céginformációs szolgáltató felmérése szerint a megszűnési hullám cégalapítási lázzal párosul, ami a vállalkozások további hígulását eredményezi.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Veszélyben a jelszavaink: akár a pénzünkhöz is hozzáférhetnek? KATTINTS!

"A megszűnések magas száma önmagában még nem jelentene problémát, a szigorodó jogszabályok ismeretében ez várható is volt, az újra megugró cégalapítási arányok viszont már elgondolkodtatóak. A friss cégalapítások három tényező miatt ugranak most meg: a lassan beinduló gazdaság új szereplőket csábít a piacra, a tömeges felszámolások a szigorodó jogszabályok ellenére is új cég alapítására ösztönzik a vállalkozókat, és közrejátszik az is, hogy az új Ptk. hatálybalépése előtt sokan szerettek volna a régi feltételekkel céget alapítani. Az új szereplők döntő többsége köthető korábbi, adósságot hátrahagyó cégekhez, így az új vállalkozások csak a cégstruktúra további hígulását jelentik és nem minőségi bővülést" - mondja Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója az Informatikai kft közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?