6 °C Budapest

Üldözi az adóhivatal a magyar sztárpárt

Pénzcentrum
2014. április 12. 13:04

Détár Enikő és Rékasi Károly cége ellen eljárás indult. Amíg a házaspár együtt volt, minden rendben ment az Enká Stúdió Kft.-vel, válásuk óta azonban sokasodnak a problémák.

Détár Enikő és Rékasi Károly közös cége pár nappal ezelőtt felkerült a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) végrehajtás alatt álló adózók listájára, minden bizonnyal adótartozás miatt - írja a Blikk. Az Enká Stúdió Kft.-vel addig minden rendben ment, amíg a pár között meg nem romlott a viszony. A két színész tavaly jelentette be, hogy házasságuk véget ért, és majdnem harminc év után elválnak. Azóta kétséges, mi lesz a közös vállalkozások sorsa, és amint az látható, a cégük is bajba került.

KATTINTS! Hova utazz 2014-ben? Itt a "bakancslista"

Az Enká Stúdió Kft.-t egyébként tíz évvel ezelőtt alapították hárommillió forinttal, tevékenységi körébe például az alkotó- és előadóművészet, film- és videogyártás, illatszer nagykereskedelme, saját tulajdonú, illetve bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése, valamint ügynöki nagykereskedelem tartozott.

Vállalkozásaik az elmúlt évig igen nyereségesek voltak: a cégbíróságon vezetett adatok szerint közös betéti társaságuk a The Group Bt. legutóbbi három (2010-2012 évi) mérlege szerint 29 millió 164 ezer forint nettó bevételre tett szert. A NAV végrehajtás alatt álló Enká Stúdió Kft.-nek pedig 16 millió 295 ezer forint volt a nettó bevétele.

Ha a sztárpár nem tudja törleszteni a tartozását, csődbe fog menni a cég. Nem övék az egyetlen veszélyeztetett kft, ez év első három hónapjában sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint tavaly. Sőt, az elmúlt 12 hónap a valaha volt legtöbb megszűnést hozó egy éves időszak lett. Az Opten céginformációs szolgáltató felmérése szerint a megszűnési hullám cégalapítási lázzal párosul, ami a vállalkozások további hígulását eredményezi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Veszélyben a jelszavaink: akár a pénzünkhöz is hozzáférhetnek? KATTINTS!

"A megszűnések magas száma önmagában még nem jelentene problémát, a szigorodó jogszabályok ismeretében ez várható is volt, az újra megugró cégalapítási arányok viszont már elgondolkodtatóak. A friss cégalapítások három tényező miatt ugranak most meg: a lassan beinduló gazdaság új szereplőket csábít a piacra, a tömeges felszámolások a szigorodó jogszabályok ellenére is új cég alapítására ösztönzik a vállalkozókat, és közrejátszik az is, hogy az új Ptk. hatálybalépése előtt sokan szerettek volna a régi feltételekkel céget alapítani. Az új szereplők döntő többsége köthető korábbi, adósságot hátrahagyó cégekhez, így az új vállalkozások csak a cégstruktúra további hígulását jelentik és nem minőségi bővülést" - mondja Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója az Informatikai kft közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem