Felveti a pénz a magyar álompárt: miből van a luxusélet?

Pénzcentrum
2014. február 2. 13:08

Dundika és Majka elégedett az életével. Úgy tűnik, anyagi gondjaik sincsenek.

Dundika élete kényelmes Majka mellett, sőt hamarosan egy nagy álma is valóra válik, Király Viktorral közösen fog szerepleni a TV2-n induló, Nagy Duett című műsorban - írja a Bors.

"Sokan kérdezik tőlem, miért nem dolgozom a kétéves gyermekem mellett. Talán furcsán hangzik, de olyan szerencsés vagyok, hogy a korábbi munkáimnak köszönhetően időnként beesik egy-egy olyan megbízás, amiből annyi pénzt keresek, mint másfél év alatt. Miért kéne ezt szégyellnem? Mindent magamnak köszönhetek... Peti eltart minket, rengeteget dolgozik, és gondoskodik a családjáról. Így van időm a gyerekemmel foglalkozni, és ha minden jól megy, hamarosan a második babánkkal is" - mondta Dundika.

A magyaroknak a legfontosabb gyermekeik jövője

A takarékoskodó magyarok több, mint fele bízik abban, hogy eléri pénzügyi céljait. Legtöbben gyerekeik jövője végett, váratlan fizetnivalókra, továbbá egészséggel kapcsolatos költségekre tesznek félre vagy fektetnek be bizonyos összeget - derül ki a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat nemzetközi felméréséből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénzügyi célok további sorrendje az aktívan takarékoskodó vagy befektető magyarok aránya szerint a következő: munkahely elvesztése vagy jövedelem kiesésének esete, illetve nyugdíjalapba fizet (13-13 százalék), első saját lakás vásárlása (12), gyermek születése (8), luxus, mint például autó, nyaralás, drága óra, stb. beszerzése; utódoknak, hogy örököljenek; magasabb képzettség megszerzése; házasodás (7-7), saját vállalkozás indítása (6), jobb lakás vásárlása (5), második lakás vagy nyaraló vásárlása (2).

Például gyermekeik jövőjét tartja szem előtt pénzügyi céljainál a magyar válaszadók 19 százaléka úgy, hogy aktívan takarékoskodik vagy befektet. A megkérdezettek további 41 százaléka tervezi, hogy pénzügyi céljai közé fogja sorolni gyermekei jövőjét. Ezzel kapcsolatban semmit sem szándékozik tenni 40 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?