-4 °C Budapest

Újabb leépítés: 620 ember kerül utcára

MTI
2012. április 27. 17:02

Jövő májusig 620 alkalmazottjától válik meg a dunaszerdahelyi járás legnagyobb munkáltatója, a DSG Dräxlmaier Slovakia Kft. A céget - nem megerősített információk szerint - külföldre telepíti az anyavállalat.

Tóth Patrícia, a dunaszerdahelyi Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal igazgatója megerősítette: a Dräxlmaier kft. átszervezésre hivatkozva már hivatalosan közölte a tömeges elbocsátás tényét.

A vállalat vezetése ezen a tényen kívül egyelőre mást nem közölt. A pozsonyi Új Szó meg nem erősített információi szerint viszont a gyártóüzemet külföldre költöztetik. Az MTI megkeresésére a vállalat titkárságán csak annyit közöltek: a jövő hét szerdáig senki sincs a cégnél aki nyilatkozna.

Tóth Patrícia szerint az elbocsátásokra nem egyszerre kerül sor, azokat 2013 májusáig több hullámban hajtják végre. Rámutatott: az elbocsátás főként betanított munkásokat érint, akiknek egy része már elérte a nyugdíjkorhatárt.

A többiek szerinte legnagyobb eséllyel az Audi legközelebb eső győri üzemében próbálkozhatnak, ahol akadnak szabad munkahelyek. Ezen a lehetőségen kívül viszont már csak a Győrnél távolabbi nagyszombati, illetve pozsonyi autógyárak jöhetnek szóba.

A német érdekeltségű kábelgyár - amely az Audi beszállítója - 1998 óta működik a szlovákiai Dunaszerdahelyen. A vállalat 2006-ban egy Rimaszombatban felépítendő gyárral akarta bővíteni gyártókapacitásait. Erre mégsem került sor, mert a cég ugyanis végül Romániában létesített üzemet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A mostani elbocsátások a Dunaszerdahelyin kívül a Komáromi járásban élőket érintik leginkább. Ez utóbbi járás egyik legnagyobb foglalkoztatója, a komáromi hajógyár is súlyos gondokkal küszködik. Ott már korábban tömeges elbocsátásokat helyeztek kilátásba, ha nem sikerül hitelt szerezni a megrendelt hajók megépítéséhez. Május elsejével egyelőre 79 alkalmazottjától válik meg a hajógyár.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?