12 °C Budapest

Ahol 500 ezer forint a minimálbér - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2012. március 4. 17:37

Siralmas képet fest hazánkról az EUROSTAT legfrissebb felmérése, mely szerint a Magyarországon hatályos minimálbér összege eltörpül a legtöbb uniós országban kapható havi minimumhoz képest. Amellett, hogy sokakat még a 93 ezer forintos minimum sem boldogít, a minimálbér 19 százalékos emelése jelentős terhet jelent a magyar vállalkozásoknak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a gazdaság idei kilátásai a tavalyinál is gyengébbek. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2012. 9. hetében.A teljes írás elolvasásához kattints a cikk címére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ahol 500 ezer forint a minimálbér...
Nemrég tette közzé legfrissebb, minimálbérekről készült felmérését az Európai Közösségek Statisztikai Hivatala (EUROSTAT). A közölt adatok szerint meglepő különbségek mutatkoznak az egyes államokban hatályos havi minimálbérek összege között. A magyarországi minimum bérekhez képest ugyanis nagyságrendekkel többet lehet keresni Európa számos országában.

A helyi utazási bérletet is fizetniük kell a munkáltatóknak

Kötelező lenne megtéríteniük a munkáltatóknak július 1-től a közigazgatási határon belül (helyben) lakók munkába járási költségeit is - derül ki a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatból. Az előterjesztést sürgősséggel tárgyalja az Országgyűlés anélkül, hogy egy szót szólt volna a kormány a tervekről a munkáltatói érdekképviseleteknek.

Még változhat az árfolyamrögzítés: nem Rogáné a végső szó
Az elmúlt hetekben több módosítást is benyújtottak a árfolyamrögzítés törvénytervezetéhez. Ezek közül többet a gazdasági bizottság maga is támogatandónak tartott, vitára bocsátás után ezek nagy része elfogadásra is kerülhet. Ilyen lehet a felső értékhatár kitolása vagy a jenhitelesek rögzített árfolyamának módosítása. A közszolgákat is érinti egy-egy javaslat.

Tisztázni próbál a kormány: több időt ígérnek a bedőlt hiteleseknek

Még nem lehet tudni, hogy milyen igazolásokat kell benyújtania a késedelmes devizaadósoknak az adósságuk egy részének elengedéséhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium mai sajtóközleményében igyekszik megnyugtatni az érintetteket, hogy időben választ kapnak a kérdésekre, sőt utalást tesz az igénylés határidejének meghosszabbítására.

Így próbálja kiszórni a bedőlt hitelesek lakásait az OTP
Megkezdte működését az OTP Csoport új, piaci alapon működő ingatlanközvetítő társasága; a társaság nevével fémjelzett "Ingatlanpont". Bár a társaság nem titkolt célja, hogy Magyarország egyik legjelentősebb piaci szereplőjévé váljon, ennek ellenére a legnagyobb hazai szereplők nem tartanak a piacvesztéstől.

Már a piacon is átvágnak: ezt kapjuk magyar élelmiszer helyett
Az elmúlt 2-3 évben látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében. Ennek egyik bizonyítékaként kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok. A gyártóknak és a kereskedőknek viszont kifejezetten üzleti érdekükké vált a belföldi termékek hangsúlyos jelölése, ami kiterjedt olyan árucikkekre is, melyek származásukban, vagy a felhasznált alapanyagok eredetét tekintve nem nevezhetők annak.

Az E betűk titkai: az élelmiszergyárak és az igazság

Sokszor az alkotóelemek kémiai elnevezését tüntetik fel az élelmiszergyártók termékeik csomagolásán, ezért az átlagfogyasztók nem tudják eldönteni, hogy egy-egy termék tartalmaz-e károsnak minősülő anyagokat vagy sem.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

10 milliót kaphatna minden magyar: elköltöttük az Apple-t
Kis túlzással akár egész Pest megyét is meg lehetne venni a világ legértékesebb vállalatának részvényeinek értékéből. Az Apple piaci kapitalizációja elérte az 500 milliárd dollárt (száznyolcezer milliárd forint). Ez több mint ötszöröse a teljes magyar államadósságnak, akár 3100 stadiont is építhetnénk belőle, vagy ha úgy tartaná kedvünk akár öt metróvonalat építhetnénk keresztbe Magyarország területén.

Itt a Tesco nagy bejelentése: mindenki erre várt
Márciustól indul a Tesco mobilszolgáltatása - jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az áruházlánc Magyarország negyedik független mobilszolgáltatójaként definiálta magát, a Tesco Mobile, a Tesco és a Vodafone közös - 50-50 százalékban tulajdonolt - vállalkozása független mobilszolgáltatóként fog működni a magyar piacon. A vállalat Tesco Mobile néven fogja kínálni szolgáltatásait a magyarországi Tesco áruházakban, a Vodafone technológiájának és hálózatának támogatásával.

Zsákban lopják haza a gázt, amivel fűtenek

Döbbenetes fotók járták be a világsajtót az elmúlt napokban. A képeken az látszik, hogy Kínában hatalmas zsákokban, kerékpárral szállítják a földgázt, amivel házakat, lakásokat fűtenek. A "zsákban hoznak meleget" gyakorlati megvalósítása elképesztő - és egyben elképesztően veszélyes is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20