Megszólalt Orbán és Matolcsy: jön az adóemelés, drágul az élet

2011. szeptember 6. 15:37

Orbán Viktor miniszterelnök kedd délután sajtótájékoztatót tart a lovasberényi kormányülés helyszínén. A gázolaj esetében növelik jövedéki adót: 97 forintról 110 forintra.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint a kormány a következő napokban is ülésezik, hogy a hétfőn kezdődő parlamenti időszakra elkészüljenek a szükséges lépésekkel.

A kabinet mai ülésén is foglalkozott az államadósság kérdésével: a miniszterelnök szerint azok az országok, amelyek nem tudnak megszabadulni az adósságspirál csapdájából, súlyos válsággal kell szembenézniük. A magyar kormány gazdaságpolitikai célja az adósságcsapdából történő kiszabadulás.

A korábban kitűzött céltól, azaz az államadósság csökkentésétől továbbra sem távolodott el a kormány. Az államadósság csökkentésének egyik eleme a korábban felvett hitelek visszafizetése: így a tervek szerint 73 százalékra csökkenhet az államadósság rátája.

A mostani kormányülésen elkészített számok világossá tették, hogy ha a költségvetési hiányt 3 százalék alatt lehet tartani, az automatikus államadósság-adósságcsökkenéssel jár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Adóemelések

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter
a mai tájékoztatón elmondta: hatékonyabbá teszik Magyarországon az adóbeszedést, ebből 40 milliárd forintot kívánnak beszedni, s előrehozzák a jövőre esedékes adóemeléseket. A miniszter bejelentése szerint a játékadó 50 százalékkal, a dohánytermékek jövedéki adója 7 százalékkal, az alkoholtermékek jövedéki adója 5 százalékkal, az aromázott szeszesitalok jövedéki adója 55 százalékkal emelkedik. Matolcsy elmondta: a gázolaj esetében is növelni kell a jövedéki adót: 97 forintról 110 forintra.

Ezzel egyidejűleg beszerzési stopot kezdenek az államigazgatásban.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?