20 °C Budapest

Így kerülik ki a gyártók a chipsadót

2011. augusztus 15. 09:12

Alig két hét múlva hatályba lép a chipsadó néven ismert népegészségügyi termékadó. A szakmai és érdekvédelmi szervezetek egyetértenek a céllal, az egészségesebb életmód támogatásával, az egészségpénztár bevételeinek növelésével, de a kormányzati megoldást elhibázottnak és hatástalannak tartják - írja a Népszava.

Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetég főtitkára a lapnak elmondta: egyetért azzal, hogy adóval is ösztönözze a kormányzat az egészségesebb táplálkozást, és a befolyt összeget kapja meg az egészségügy. A problémát abban látja, hogy nem szolgálja az eredeti célt.

A forgalom visszaesése pedig kevesebb áfa bevételt is jelent - tette hozzá a szakember. Ami növekedni fog, az a feketegazdaság, a számla nélküli forgalmazás. A csökkenő forgalom elsősorban a kisebb hazai gyártókat hozhatja nehéz helyzetbe.

Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs vezetője elmondta, az üzletláncnál már készülnek a szeptemberi adótörvény változásra. Azoknál a termékeknél, amelyeket érint majd a jogszabály, növekedni fognak a beszerzési árak, hiszen a termék árán kívül az új adót is ki kell fizetniük a beszállítónak. Ezt a vállalat kénytelen lesz beépíteni a termékek árába.

A kommunikációs vezető arról is beszámolt, hogy sok gyártó azt tervezi, hogy úgy változtatja meg a terméke receptúráját, hogy ne veszítse el vásárlói körét, de ne kelljen utána adót fizetni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?