24 °C Budapest

Még be sem érsz a munkahelyre, máris kiakasztanak? Nem vagy egyedül

2011. február 21. 12:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu hasábjain hétvégén olvashattak, a Regus globális felmérése feltárta azt a hét fő problémát, amely a legnagyobb stresszt okozza a munkahelyre történő utazás során, megnehezítve ezzel a hatékony munkavégzést. Az oldalunkon szavazást indítottunk, hogy kiderítsük, melyek azok a tényezők, amelyek a leginkább zavarják a munkába járás során a magyar munkavállalókat.

A globális felméréssel szemben a mi szavazásunkon a tömegközlekedésben előforduló késések és fennakadások bizonyultak a legzavaróbbnak, az olvasók harmada vélekedett így. A második helyen is egy olyan probléma végzett, amely jellemzően a közösségi közlekedést nehezíti meg. Ez nem más, mint az utastársak udvariatlan vagy esetenként sértő viselkedése, ami a szavazók 21%-át zavarja.

A dobogó harmadik fokán a rosszul vagy veszélyesen vezető sofőrök foglalnak helyen, ők a válaszadók 19%-ának törnek borsot az orra alá. A közutakon található veszélyforrásoknak ezzel még nincs vége, 12%-ot kaptak az agresszíven viselkedő autósok.

(Tegnap egy X5-ös előzött meg jobbról a Margit körúton, gyakorlatilag egy forgalmi akadály miatt erőszakosan befurakodott elém, majd folytatta a szlalomozást a Moszkva téren és az Alkotás utcán végig. A műveletet legalább húszszor megismételte, előzött jobból, előzött balról. Én a megengedett sebesség környékén totyogtam, amikor a Petőfi laktanya környékén piros lámpát kaptunk. Láss csodát, ki állt előttem, az X5-ös! Innen is üdvözlöm - szerk.)


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokan még mindig nem ismerik a mobiltelefonálás alapvető etikai normáit, idegesítően hangosan beszélnek zavarva ezzel a többi utast, a mobilon hangosan zenét hallgató tinédzserekről nem is beszélve. Problémát jelent még, amikor a közlekedési társaságok nem informálják időben az utasokat a forgalmi változásokról, de zavaró a légszennyezettség és a tömegközlekedési járművel túl- illetve a negyedik x-et taposó villamosokon inkább azok alulfűtése.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?