20 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres egy megasztáros

2011. január 11. 16:02

Néhány hete ért véget a Megasztár 5: az év férfihangjának választott Kökény Attilának azonban csak most indul be igazán a karrierje. Jelenleg viszont még egyre tornyosuló anyagi problémáival küszködik az énekes és családja.

Korábban a Pénzcentrum.hu is megírta, hogy hitelkönnyítést kellett kérnie a banktól Kökény Attilának, mivel a svájci frank ingadozása miatt a Megasztár második helyezettje sem tudja fizetni a magas törlesztőrészleteket. Az énekes elmondása szerint körülbelül 220 ezer forint a házára felvett hitel havi törlesztőrészlete, azonban a család bevételeiből lehetetlenség kifizetni ekkora összeget úgy, hogy még mellette fenn is kell tartani a háztartást.

A tehetségkutató második helyezettje a Magellán című televízió műsorban úgy nyilatkozott, hogy havi keresete körülbelül 300-350 ezer forint körül van, ám ez aligha lehet elég a magas tartozásokra valamint a család egyéb költségeire.


A tehetségkutató előtt az énekes a vendéglátóiparban dolgozott, de úgy gondolja, hogy ha beindulnak a fellépések, akkor akár két-három előadással megkereshet annyit, mint azelőtt egy hónap alatt - mondta a Borsnak Kökény Attila. Amennyiben bejönnek a sztár számításai minden bizonnyal kilábal a létbizonytalanságból, addig azonban még rengeteg felkérés és koncert áll előtte.

A Megasztár ötödik szériájának legjobb férfihangja mellett még rengettegen küszködnek az országban a svájci frank ingadozásai miatt a devizahitelek törlesztésével.


Nem csak egy Megasztárnak lehetnek hitelgondjai...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb hitelezési statisztikái szerint 2010 utolsó előtti hónapjában ismét anélkül növekedett a magyar háztartások hiteltartozása, hogy meghaladta volna a hitelfelvételek összege a törlesztésekét A novemberi hiteladatok beleillenek az előző hónapok trendjébe, nagyobb "izgalmakat" egyelőre csak a frank árfolyammozgása okoz. A téli hónapok a hitelezés szempontjából hagyományosan nem sok jóval kecsegtetnek.

Novemberben ismét jelentősen, 8130,5 milliárd forintról 8566,3 milliárd forintra nőtt a magyar háztartások hiteltartozása. Egy ilyen fejlemény akár jót is jelenthetne, rögtön hozzá kell azonban tenni: a hitelállomány növekedését ezúttal is kizárólag a forint gyengülése okozta, mely az októberi fellélegzés után ismét sok fejfájást okozott a devizahiteleseknek.


Immár egy esztendeje folyamatosan nettó hiteltörlesztői pozícióban van a lakosság, vagyis (kis egyszerűsítéssel) több hitelt törleszt hónapról hónapra, mint amennyi új hitelt felvesz. A 14,5 milliárd forintos novemberi nettó hiteltörlesztés mögött ugyanakkor a forinthitelek 25,7 milliárd forintos felvételi többlete és a devizahitelek 40,2 milliárd forintos törlesztési többlete állt.


Kedvező kínálati és keresleti fejlemények, illetve a hitelfelvételt ösztönző kormányzati intézkedések híján a jelzáloghitelezés továbbra is tetszhalott hazánkban. Az egy hónap alatt bekövetkezett 2,5 milliárdos növekmény elenyésző, novemberben így is csak 29,76 milliárd forint összegben vett fel jelzáloghitelt a magyar lakosság.


Bár a devizahitelek aránya 1,4%-ről 3,9%-ra nőtt, ez nem a deviza alapú jelzáloghitelezés újraindulásának köszönhető: mint ismeretes, ilyen hitelt augusztus közepe óta csak hitelkiváltás esetében helyezhetnek ki a bankok. Ehelyett a valamelyest talán fokozódó hitelkiváltásoknak tudható be a devizahitelek arányának növekedése, mely a valószínűsíthetően kedvezőtlen jövőbeni árfolyammozgások (további frankerősödés) miatt egyre több frankhiteles fejében fordulhat meg. Nehezíti helyzetüket, hogy szigorú jogszabályi korlátok (másik frankhitelre váltás esetében 45%-os hitelfedezeti korlát) is akadályozzák ezt a lépést.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?