Rokkantnyugdíjról álmodik Terry Black

2010. október 14. 16:17

Rácz Károly egyedülálló kétgyerekes apaként neveli két örökbefogadott gyermekét, Danit és Fannyt. Az 59 éves, Terry Black-ként ismert transzszexuális előadóművész most azonban komoly anyagi csapdába került...

Mint a Blikknek elmondta, iskolakezdés előtt beadott a szigetszentmiklósi önkormányzathoz egy kérelmet, amelyben leírta, hogy nincs állandó jövedelme, rokkantnyugdíjazása pedig "folyamatban van." Az örökbefogadott gyerekeit egyedül nevelő művész az iskolai és óvodai étkeztetésükhöz kért támogatást. Terry elismerte, hogy nem áll fényesen anyagilag, és sajnos rászorul a támogatásra. Két napja meg is kapta a helyhatóság jegyzőjétől a végzést, amelytől alaposan megijedt.

Több hónapra visszamenőleg bekérték ugyanis közüzemi számláit, valamint közölték, hogy amennyiben a gyermekek napi megélhetése veszélybe kerül, hivatalból egyéb gyermekvédelmi eljárás megindítását kezdeményezik. 


"A végzésben azt is írják, ha nem folytatom a segély iránti kérelmet, akkor megszüntetik az eljárást. Vagyis ha nem kell segély, akkor békén hagyják a gyerekeimet, ha igen, gyermekvédelmi eljárásra számíthatok" - méltatlankodott az apa, aki hozzátette: Fanny és Dani nem éhezik, csak azt a támogatást kérte, amely a hozzá hasonló szociális helyzetben lévőknek jár, de a számlák kifizetése valóban már régen gondot okoz.

Az önkormányzatnál elmondták: szó sincs arról, hogy bárki is el akarná venni Rácz Károlytól a gyerekeit. Hogy a család ne kerüljön súlyos anyagi helyzetbe, az önkormányzat családgondozót rendelhet ki, akivel közösen hárítják el a családi problémákat.

"Folyamatban van a rokkantnyugdíjazás"

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója szerint a rokkantsági nyugdíj az öregségi nyugdíjkorhatárt a megállapítás időpontjában el nem érő, legalább 50 százalékos mértékben egészségkárosodott, nem rehabilitálható, a törvény által előirt szolgálati idővel rendelkező, rendszeres, teljes értékű munkavégzésére alkalmatlan személy részére biztosított nyugellátás. Az egészségkárosodás mértékét és a rehabilitálhatatlanságot az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet bizottságai állapítják meg.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett 2009-es statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok átlagellátása 69 992 forint havonta. Hazánkban 370 934 korbetöltött rokkantsági nyugdíjas és 379 326 korhatár alatti rokkantsági nyugdíjas van. Ha idevesszük a rokkantsági- és a rehabilitációs járadékosokat is, akkor az ilyen típusú ellátottak száma összesen megközelíti a 800 ezer főt.

A 379 326 korhatár alatti ellátottból 186 883 férfi és 192 443 női rokkantsági nyugdíjast tartanak nyilván. A férfiak átlagellátása (a főellátás és az egyéb ellátások összesen) 71 880 forint, míg a nők havi 66 216 forintban részesülnek.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?