Rokkantnyugdíjról álmodik Terry Black

2010. október 14. 16:17

Rácz Károly egyedülálló kétgyerekes apaként neveli két örökbefogadott gyermekét, Danit és Fannyt. Az 59 éves, Terry Black-ként ismert transzszexuális előadóművész most azonban komoly anyagi csapdába került...

Mint a Blikknek elmondta, iskolakezdés előtt beadott a szigetszentmiklósi önkormányzathoz egy kérelmet, amelyben leírta, hogy nincs állandó jövedelme, rokkantnyugdíjazása pedig "folyamatban van." Az örökbefogadott gyerekeit egyedül nevelő művész az iskolai és óvodai étkeztetésükhöz kért támogatást. Terry elismerte, hogy nem áll fényesen anyagilag, és sajnos rászorul a támogatásra. Két napja meg is kapta a helyhatóság jegyzőjétől a végzést, amelytől alaposan megijedt.

Több hónapra visszamenőleg bekérték ugyanis közüzemi számláit, valamint közölték, hogy amennyiben a gyermekek napi megélhetése veszélybe kerül, hivatalból egyéb gyermekvédelmi eljárás megindítását kezdeményezik. 


"A végzésben azt is írják, ha nem folytatom a segély iránti kérelmet, akkor megszüntetik az eljárást. Vagyis ha nem kell segély, akkor békén hagyják a gyerekeimet, ha igen, gyermekvédelmi eljárásra számíthatok" - méltatlankodott az apa, aki hozzátette: Fanny és Dani nem éhezik, csak azt a támogatást kérte, amely a hozzá hasonló szociális helyzetben lévőknek jár, de a számlák kifizetése valóban már régen gondot okoz.

Az önkormányzatnál elmondták: szó sincs arról, hogy bárki is el akarná venni Rácz Károlytól a gyerekeit. Hogy a család ne kerüljön súlyos anyagi helyzetbe, az önkormányzat családgondozót rendelhet ki, akivel közösen hárítják el a családi problémákat.

"Folyamatban van a rokkantnyugdíjazás"

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója szerint a rokkantsági nyugdíj az öregségi nyugdíjkorhatárt a megállapítás időpontjában el nem érő, legalább 50 százalékos mértékben egészségkárosodott, nem rehabilitálható, a törvény által előirt szolgálati idővel rendelkező, rendszeres, teljes értékű munkavégzésére alkalmatlan személy részére biztosított nyugellátás. Az egészségkárosodás mértékét és a rehabilitálhatatlanságot az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet bizottságai állapítják meg.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett 2009-es statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok átlagellátása 69 992 forint havonta. Hazánkban 370 934 korbetöltött rokkantsági nyugdíjas és 379 326 korhatár alatti rokkantsági nyugdíjas van. Ha idevesszük a rokkantsági- és a rehabilitációs járadékosokat is, akkor az ilyen típusú ellátottak száma összesen megközelíti a 800 ezer főt.

A 379 326 korhatár alatti ellátottból 186 883 férfi és 192 443 női rokkantsági nyugdíjast tartanak nyilván. A férfiak átlagellátása (a főellátás és az egyéb ellátások összesen) 71 880 forint, míg a nők havi 66 216 forintban részesülnek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22