12 °C Budapest

Három lépcsőben vezetik be az egykulcsos adórendszert

2010. szeptember 17. 10:02

Magyarország biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki Matolcsy György az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában. A nemzetgazdasági miniszter a 180 percben újra hangsúlyozta, hogy jövőre 3% alatt lesz a költségvetés hiánya. Az egykulcsos adórendszert Matolcsy elmondása szerint három lépcsőben vezetik be, közben a Világgazdaság úgy értesült, hogy megmarad az adójóváírás.

Nem lesz új IMF-megállapodás

Magyarország biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal - közölte Matolcsy György az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A nemzetgazdasági miniszter ismét megerősítette: az ország államháztartási hiánya jövőre 3% alatt lesz.

Mi lesz az egykulcsos adórendszerrel?

A kormány tervei szerint jövőre is fenntartja a gázár-támogatást és az egykulcsos adórendszert három lépcsőben vezetik be - tudósít a közrádió.

A Világgazdaság pénteki száma eközben saját értesülésére hivatkozva arról ír, hogy jövőre még mindenképpen megmarad az adójóváírás a személyi jövedelemadózásban (szja), mégpedig a jelenlegihez igen hasonló szabályok mellett. A nemzetgazdasági minisztérium nem végleges tervei szerint adójóváírás 2011-ben is az szja része marad, előreláthatólag havi 14 ezer forint körüli maximális értékkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napilap emlékeztet arra, hogy az adójóváírás kivezetése mind költségvetési, mind egyszerűsítési szempontok miatt kívánatos lenne, de így több százezer adózó kerülne a jelenleginél rosszabb adópozícióba. Tavaly 277,3 milliárd forintot tett ki az adójóváírás, míg idén 450 milliárd forintos kerettel számol a kormány.

Matolcsy a jegybanknak is üzent

A tárcavezető ismét üzent a Magyar Nemzeti Banknak. Magyarországon akkor lesz 2,5-3%-os gazdasági növekedés, ha változik a nemzeti bank politikája is - fejtette ki Matolcsy György.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?