15 °C Budapest

Három lépcsőben vezetik be az egykulcsos adórendszert

2010. szeptember 17. 10:02

Magyarország biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki Matolcsy György az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában. A nemzetgazdasági miniszter a 180 percben újra hangsúlyozta, hogy jövőre 3% alatt lesz a költségvetés hiánya. Az egykulcsos adórendszert Matolcsy elmondása szerint három lépcsőben vezetik be, közben a Világgazdaság úgy értesült, hogy megmarad az adójóváírás.

Nem lesz új IMF-megállapodás

Magyarország biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal - közölte Matolcsy György az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A nemzetgazdasági miniszter ismét megerősítette: az ország államháztartási hiánya jövőre 3% alatt lesz.

Mi lesz az egykulcsos adórendszerrel?

A kormány tervei szerint jövőre is fenntartja a gázár-támogatást és az egykulcsos adórendszert három lépcsőben vezetik be - tudósít a közrádió.

A Világgazdaság pénteki száma eközben saját értesülésére hivatkozva arról ír, hogy jövőre még mindenképpen megmarad az adójóváírás a személyi jövedelemadózásban (szja), mégpedig a jelenlegihez igen hasonló szabályok mellett. A nemzetgazdasági minisztérium nem végleges tervei szerint adójóváírás 2011-ben is az szja része marad, előreláthatólag havi 14 ezer forint körüli maximális értékkel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A napilap emlékeztet arra, hogy az adójóváírás kivezetése mind költségvetési, mind egyszerűsítési szempontok miatt kívánatos lenne, de így több százezer adózó kerülne a jelenleginél rosszabb adópozícióba. Tavaly 277,3 milliárd forintot tett ki az adójóváírás, míg idén 450 milliárd forintos kerettel számol a kormány.

Matolcsy a jegybanknak is üzent

A tárcavezető ismét üzent a Magyar Nemzeti Banknak. Magyarországon akkor lesz 2,5-3%-os gazdasági növekedés, ha változik a nemzeti bank politikája is - fejtette ki Matolcsy György.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?