20 °C Budapest

41 jól fizető, állami állás - Így szerezheted meg őket!

2010. augusztus 13. 10:02

Csökkenti a főosztályok számát, egyúttal nyilvános versenypályázatot ír ki az összes főosztályvezetői posztra a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

52-ről 41-re csökkenti főosztályai számát a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca ezzel együtt mind a 41 főosztályvezetői posztra nyílt versenypályázatot ír ki 2010. augusztus 13-án - közölte a minisztérium.

A főosztályok felsorolása - köztük a Klímapolitikai Főosztály is -, valamint bővebb információk a nyílt versenypályázatról a nemzetgazdasági tárca honlapján olvashatóak, valamint felkerülnek a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ internetes oldalára is. A két honlapra felkerülő felhívásokban lévő eltérés esetén a minisztérium honlapján közzétett pályázati kiírás szövege az irányadó.

Az egyes főosztályvezetői posztokra eltérő végzettség és szakmai tapasztalat szükséges. A pályázati kiírások közül a reggeli órákban még mindössze nagyjából egy tucat volt kint a minisztérium honlapján, azonban a nap folyamán az oldalt folyamatosan frissítik, és az összes pályázat ki fog kerülni a mai napon - válaszolták a minisztériumnál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyt létesít azzal, hogy a Ktv. alapján legalább 3 hónap próbaidő kikötése kötelező. A besorolás, az illetmény, valamint az egyéb juttatások megállapítása a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény (Ktjv.), a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.), továbbá az egyéb vonatkozó jogszabályok és belső utasítások alapján történik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pályázóknak érdemes résen lenniük és gyorsan lépniük, mert pályázatok csupán kevesebb mint két hétig adhatók be. A pályázatok beadási határideje: 2010. augusztus 25. Az állások többnyire szeptember 6-ától tölthetők be. A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni lehet a minisztérium Humánpolitikai Főosztályán a 06-1-374-2889-es telefonszámon.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?