24 °C Budapest

Szikora: nem elvetendő az APEH és a VP összevonása

Pénzcentrum
2010. június 2. 09:47

Az elmúlt több mint öt évben folytatott elnöki tevékenységéről, az állami adóhivatal és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) összevonásáról valamint személyes jövőjéről kérdezte Szikora János APEH-elnököt a Magyar Nemzet.

Az állami adóhivatal elnöke a lapnak elmondta, hogy az APEH ügyeinek átadás-átvétele tegnap megtörtént. Az eljárás során személyi kérdések nem kerültek szóba, így arról sem esett szó, hogy a jövőben ki irányítja majd az APEH-et. Amennyiben távoznia kell a hivatal éléről, Szikora úgy véli, hogy ismereteit és vezetői tapasztalatait a közszférán kívül is hasznosíthatja. Az APEH és a VP szervezetének egységesítéseséről pedig úgy fogalmazott: semmiképp sem elvetendő, az utóbbi időben a világ számos pontján összevonták a pénzügyi ellenőrző szerveket.

2010.05.18 13:38
Összeolvad az APEH és a VPOP (2.)

2010.05.26 08:17
2011-ben startolna az összevont APEH-VPOP

Alapvetően pozitívan értékelte az állami adóhivatal elmúlt fél évtized során folytatott tevékenységét az APEH elnöke. A hivatali ideje alatt történt egyik legfontosabb eredményként azt emelte ki, hogy az elmúlt évek során teljessé vált a társaságok elektronikus bevallási rendszere, és mára a magánszemélyek is adózási teendőik egy jelentős részét intézhetik az interneten keresztül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyetlen kudarcának, utólag vitatható döntésének a budapesti és Pest megyei illetékhivatali ügyek átvételét tartja Szikora. Az a döntése, hogy az ország központi régiójában csak fokozatosan olvasztották be az illetékhivatalokat az APEH szervezetébe, közrejátszhatott abban, hogy a fővárosi és Pest megyei illetékügyek a vártnál jobban elhúzódtak.

Az APEH elnöke ugyanakkor nem tartja személyes kudarcának az idén márciusi, APEH dolgozók által szervezett demonstrációt. Az adóhivatal állományának egy jelentős része akkor azért vonult a Pénzügyminisztérium elé, hogy hangot adjon a hivatalnál - a 13. havi bér, valamint a mozgóbér egy jelentős részének kiesésével - 2008-ról 2009-re bekövetkezett éves szinten átlagosan 20%-os reálbér-csökkenésnek. A bércsökkenés a válság miatt mérséklődő adóbevételeknek tudható be, a munkatársak pedig fegyelmezett keretek között demonstráltak a keresetcsökkenés ellen - fogalmazott Szikora.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?