10 °C Budapest

Ritkán díjazza a kreatív munkát az APEH - Most megtörtént...

Pénzcentrum
2010. június 1. 16:02

Elegáns helyszín, a Művészetek Palotája adott otthont az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által meghirdetett két pályázat eredményhirdetésének. Az ünnepi alkalom díszletét a "Te mit tudsz az adózásról? rajzpályázat legjobb alkotásai szolgáltatták. Ezt általános iskolásoknak hirdette meg az APEH, míg a másikban AdóManó történetét folytathatták az adóhivatal munkatársai mesében és képregényben illetve szlogent vagy rövid szignált alkothattak, amelyek az adótudatosság fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

Szikora János, az APEH elnöke megnyitójában arról a munkáról beszélt, amit az adóhivatal több éve végez annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedék nagyobb barátságba kerüljön az adózással. Ennek egyik állomása volt a rajzpályázat, melyet a 6-10, illetve a 11-14 éves korosztálynak hirdettek meg, és amelyre 480 alkotás érkezett az ország minden részéből.

A 6-10 éves korosztályban nyertes alkotás


A kisebbek között a békési Gyöngyösi Zsuzsanna lett az első. Jutalma 60 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Második Kispál Petra lett Székesfehérvárról, a harmadik pedig Hornyák Emese Budapestről. Ők 30, illetve 15 ezer forintos vásárlási utalványt vihettek haza. A második kategóriában a budapesti Gerőcz Emőke Zsanett nyert Oláh Renáta (Dorog) és Martincsák Kata (Budapest) előtt. Az utalványon kívül valamennyien kaptak még egy-egy festőállványt és krétakészletet is.

A 11-14 éves korosztályban nyertes alkotás


A sok szemet gyönyörködtető alkotás közül nehezen tudott választani a zsűri, ezért további tíz különdíjat is kisorsoltak. A 15 ezer forintos könyvutalvány nyertesei: Szőnyi Levente (Monor), Simon Petra (Budapest), Babcsány Dominika (Sajólád), Dankó Fruzsina (Sajólád), Iváncza Máté Gábor (Écs), Rajkai László (Budapest), Gazdag Jázmin Eszter (Tiszavasvári), illetve a Sándorfalva Térségi Alapfokú Művészetoktatási Iskola, a dorogi Eötvös József Általános Iskola és a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény.

Az APEH dolgozóknak kiírt pályázaton a legjobb mesét a budapesti Varga Balázs írta. Képregény kategóriában ugyancsak budapesti siker született. Somorjai Juditnak a legnagyobb ellenfele testvére, Nóra volt. A díjnyertes szlogent a győri Sragner Ákos alkotta, míg a győztes szignál komponálója a pécsi Temes Miklós.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kiállítás június 6-áig látható a Művészetek Palotájában, utána pedig a Westend üzletközpontban tekinthetők meg a gyermekrajzok. Szeptembertől országos vándorútra indul a tárlat, minden megyeszékhelyen kiállítják a "Te mit tudsz az adózásról?" pályázat legjobb alkotásait.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?