19 °C Budapest

Ritkán díjazza a kreatív munkát az APEH - Most megtörtént...

Pénzcentrum
2010. június 1. 16:02

Elegáns helyszín, a Művészetek Palotája adott otthont az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által meghirdetett két pályázat eredményhirdetésének. Az ünnepi alkalom díszletét a "Te mit tudsz az adózásról? rajzpályázat legjobb alkotásai szolgáltatták. Ezt általános iskolásoknak hirdette meg az APEH, míg a másikban AdóManó történetét folytathatták az adóhivatal munkatársai mesében és képregényben illetve szlogent vagy rövid szignált alkothattak, amelyek az adótudatosság fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

Szikora János, az APEH elnöke megnyitójában arról a munkáról beszélt, amit az adóhivatal több éve végez annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedék nagyobb barátságba kerüljön az adózással. Ennek egyik állomása volt a rajzpályázat, melyet a 6-10, illetve a 11-14 éves korosztálynak hirdettek meg, és amelyre 480 alkotás érkezett az ország minden részéből.

A 6-10 éves korosztályban nyertes alkotás


A kisebbek között a békési Gyöngyösi Zsuzsanna lett az első. Jutalma 60 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Második Kispál Petra lett Székesfehérvárról, a harmadik pedig Hornyák Emese Budapestről. Ők 30, illetve 15 ezer forintos vásárlási utalványt vihettek haza. A második kategóriában a budapesti Gerőcz Emőke Zsanett nyert Oláh Renáta (Dorog) és Martincsák Kata (Budapest) előtt. Az utalványon kívül valamennyien kaptak még egy-egy festőállványt és krétakészletet is.

A 11-14 éves korosztályban nyertes alkotás


A sok szemet gyönyörködtető alkotás közül nehezen tudott választani a zsűri, ezért további tíz különdíjat is kisorsoltak. A 15 ezer forintos könyvutalvány nyertesei: Szőnyi Levente (Monor), Simon Petra (Budapest), Babcsány Dominika (Sajólád), Dankó Fruzsina (Sajólád), Iváncza Máté Gábor (Écs), Rajkai László (Budapest), Gazdag Jázmin Eszter (Tiszavasvári), illetve a Sándorfalva Térségi Alapfokú Művészetoktatási Iskola, a dorogi Eötvös József Általános Iskola és a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény.

Az APEH dolgozóknak kiírt pályázaton a legjobb mesét a budapesti Varga Balázs írta. Képregény kategóriában ugyancsak budapesti siker született. Somorjai Juditnak a legnagyobb ellenfele testvére, Nóra volt. A díjnyertes szlogent a győri Sragner Ákos alkotta, míg a győztes szignál komponálója a pécsi Temes Miklós.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kiállítás június 6-áig látható a Művészetek Palotájában, utána pedig a Westend üzletközpontban tekinthetők meg a gyermekrajzok. Szeptembertől országos vándorútra indul a tárlat, minden megyeszékhelyen kiállítják a "Te mit tudsz az adózásról?" pályázat legjobb alkotásait.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM