19 °C Budapest

Megkapták idei első jutalmukat az APEH-dolgozók

Pénzcentrum
2010. április 8. 16:58

A főbb adónemek egy részéből a tervezettnél több adóbevétel folyt be az államkasszába az év első három hónapjában, ezért az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) dolgozói április elején megkapták első negyedéves jutalmaikat - nyilatkozta Oszkó Péter egy ma délelőtti pénzügyminisztériumi sajtóbeszélgetésen.

A vártnál több adóbevételt könyvelhetett el az állam az idén január és március közötti időszakban, ezért kifizethetővé vált az állami adóhatóság és a VP dolgozóinak első negyedéves egy havi prémiuma. Az összegeket április elején kapták meg a két szervezet munkatársai.

Oszkó Péter a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az áfából 18, a személyi jövedelemadóból 9, a regisztrációs adóból 1 milliárddal a negyedéves terv felett alakultak összességében a bevételek. Ugyanakkor a társasági nyereségadónál 7, a jövedéki adónál (főként a múlt év végi magas készletezés áthúzódó hatásaként) 14 milliárd forintos elmaradás mutatkozott.

A pénzügyminiszter szerint fegyelmezett gazdálkodással annak ellenére tartható az egész évre vetített 3,8%-os GDP arányos hiánycél, hogy vannak a büdzsében összességében néhány tized százalékpontot kitevő kockázatok. Oszkó hozzátette: a kérdéses tételek a Malév szerkezetátalakításával valamit a MÁV finanszírozásával kapcsolatosak, az adóbevételek oldaláról nem lát kockázatot az éves hiánycél teljesülését illetően.

Március elején az APEH és a VP dolgozói a Pénzügyminisztérium épülete előtt megrendezett közös demonstráción tiltakoztak az elmúlt évben elszenvedett keresetcsökkenések ellen. A szakszervezetek az elmúlt évre visszamenőlegesen plusz egy havi jutalom (mozgóbér) kifizetését, a mozgóbér fizetési kritériumok felülvizsgálatát valamint magasabb cafeteria keretet követeltek a minisztertől. Részletesebben: Mit akar(t) az APEH szakszervezete Oszkótól?

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?