Címke: társasági nyereségadó (20 cikk)

Pénzcentrum | 2011. július 3. 12:32

Hogyan lehet megúszni az szja-t? Adóparadicsommá válhatunk

Megkönnyebbülhetnek az offshore cégeken keresztül nyerészkedők, hiszen három olyan bekezdés került ki a személyi jövedelemadó törvényből, amelyek eddig értelmetlenné tették az adóparadicsomba történő jövedelemátcsoportosítást. A megszüntetett rendelkezések és a már negyedszer meghosszabbított adóamnesztia révén Magyarország is az adózás paradicsoma lehet. Az államkassza mindeközben milliárdokat bukik az ügyeskedő vállalkozások miatt.

Pénzcentrum | 2010. június 8. 14:47

Itt a kormány akcióterve: adócsökkentés, pálinka, devizahitel

A kormány a hétvégén egy akciótervet fogadott el, ez az első akcióterv, ennek végrehajtásával kezdjük meg a kormányprogram megvalósítást - mondta el napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök miután az árvíz elleni küzdelem részleteit is ismertette. A miniszterelnök az adóelképzelések ismertetésével kezdte a gazdaságpolitikai intézkedések bemutatását. Az akcióterv 29 lépést sorol fel, az egyik ilyen konkrétum a bankadó bevezetése.

Pénzcentrum | 2010. április 8. 16:58

Megkapták idei első jutalmukat az APEH-dolgozók

A főbb adónemek egy részéből a tervezettnél több adóbevétel folyt be az év első három hónapjában az államkasszába, ezért az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) dolgozói április elején megkapták első negyedéves jutalmaikat - nyilatkozta Oszkó Péter egy ma délelőtti pénzügyminisztériumi sajtóbeszélgetésen.

Világgazdaság | 2009. február 10. 09:30

Folyamatosan szivárog az adócsomag

Az elmúlt húsz év legátfogóbb adó- és járulékreformja készül -mondta tegnap a miniszterelnök, arra reagálva, hogy több részlet is kiszivárgott a kormány jövő hét elején bemutatandó adócsomagjáról. Hivatalosan még nincs döntés, de valószínű, hogy csökkennek a munkára rakódó terhek, nő a fogyasztási adó és több kedvezmény is megszűnik.

Pénzcentrum | 2008. június 20. 05:40

Hogy ússzuk meg az adófizetést? A sztárok mennyországa...

A város Monaco térképén mindössze egy pont, de ennek ellenére Monte Carlo-nak köszönheti az ország a hírnevét. A szerencsejáték mellett nagy múlttal rendelkezik a sport terén is a város, minden év januárjában itt kerül megrendezésre a Forma-1 monte-carlói futama, májusban a GrandPrix, de rengeteg teniszpálya és egy hatalmas sporttelep is található itt. Részben ennek is köszönhető, hogy számos teniszcsillag lakik itt, viszont biztos, hogy az adózás alacsony szintje is szerepet kap...

Pénzcentrum | 2008. május 21. 08:15

Románia felé kacsingat a magyar

Sok magyar vállalkozás látja Romániában a boldogulás útját, mely keleti szomszédunk gazdasági növekedése mellett a kedvezőbb adórendszerrel magyarázható.

Pénzcentrum | 2008. április 9. 09:00

Bővülhet az adófizetők köre: már a bútorok is adókötelesek lesznek?

A januári reformok után már több hír is napvilágra került a 2009-es változtatásokkal kapcsolatban. Most újabb emelésekre lehet számítani. A kormány előtt lévő tervezet szerint ugyanis bővítenék azon termékeknek a körét, amelyek után meg kell fizetni a kulturális járulékot. Ez a becslések szerint 2 - 2,5 milliárd forint plusz bevételt jelentene a Nemzeti Kulturális Alapnak.

Pénzcentrum | 2008. február 28. 08:15

Megválik ingatlanjaitól a MÁV

Megválik legértékesebb ingatlanjaitól a MÁV: az állami vasút vezérigazgatóságának Andrássy úti épületét, tizenegy másikkal együtt ingatlanalapba szervezik. A befektetők az alap jegyeinek vásárlására március elejéig jelentkezhetnek.

Pénzcentrum | 2007. december 18. 09:00

Csökkennek a járulékok, nő az áfa - ez lehet a jövő?

Várhatóan néhány napon belül a kormány elé kerül a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) javaslata, amely az élőmunkát terhelő közterhek csökkentését célozza. A társadalombiztosítási járulékok mérséklése a GVK álláspontja szerint az általános forgalmi adó és a társasági adó emelésével párhuzamosan valósulhatna meg.

Pénzcentrum | 2007. október 25. 08:45

Jöjjön az ingatlanadó

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője támogatná az ingatlanadó bevezetését, de csak úgy, ha annak összegét a cégek a társasági adóból, a magánszemélyek pedig személyi jövedelemadójukból levonhatnák.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 1. 10:30

Új állások - revizor kerestetik!

Mintegy 2500 fővel szeretnék emelni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (APEH), a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál (VPOP), a Magyar Államkincstárnál (MÁK), a Központi Ellenőrzési Hivatalnál (KEHI), illetve az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyeletnél (OMMF).

Pénzcentrum | 2007. július 2. 09:30

Itt az elvárt adó helyettese

Vasárnaptól lépett életbe az elvárt adót pótló törvény, az Alkotmánybíróság előtt februárban elvérzett elvárt adótól akkor 60 milliárd forint éves bevételt remélt az állam.

Pénzcentrum | 2007. április 20. 05:40

Minden második lakásvásárló csalás áldozata lesz - Mivel vernek át?

Az 1995 óta eltelt 12 esztendő alatt megtriplázódtak a cseh ingatlanpiacra érvényes lakásárak, a növekedés azonban az utóbbi három évben, az ország Európai Unióhoz való csatlakozásával összhangban gyorsult fel igazán: ebben az időszakban ugyanis az árak megkétszereződése volt tapasztalható a közép-európai ország ingatlanpiacán. A szakértők szerint azonban a fejlődés még korántsem ért véget, amely bőven hagy lehetőséget további befektetésekre.

Pénzcentrum | 2007. március 22. 10:00

Burkolt támogatás: csak nagyoknak

Burkolt állami támogatást ad Magyarország multinacionális cégeknek - ezzel vádolja az Európai Bizottság a kormányt. A gyanú a cégcsoporton belüli kamatfizetések adóztatása kapcsán merült fel. A pénzügyi tárca tagadja a vádat.