12 °C Budapest

Címke: nyereségadó (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. április 3. 05:32

Te még az állami nyugdíjra vársz? Van más lehetőség is

A kiadásaink csaknem akkorák, mint a bevételeink. Hogyan lehet így spórolni? Nagyobb összeget örököltem. Hová tegyem a pénzem? Nyugdíjas éveimre spórolnék, hogyan kezdjek hozzá? Egyetemistaként lakásra, családalapításra tennék félre. Ismerős élethelyzetek. Sokan feltettek már maguknak hasonló kérdéseket, ám választ nem mindig kaphattak. A pénzcentrum.hu öngondoskodással kapcsolatos cikksorozatának olvasói is kérdeztek. Turny Ákos, az OTP Bank Lakossági Bankszámla és Betét Főosztály igazgatója pedig válaszolt.

Pénzcentrum | 2011. december 29. 13:03

A magyarok fele nem érzi biztonságban a jövőjét

A megtakarítással rendelkezők 57 százaléka nem csak egyféle pénzügyi konstrukcióval gondoskodik jövőjéről. Az OTP Bank kutatása szerint a többféle megtakarítási forma leginkább a 30-39 és 50-59 éves korosztályra jellemző.

Pénzcentrum | 2011. július 3. 12:32

Hogyan lehet megúszni az szja-t? Adóparadicsommá válhatunk

Megkönnyebbülhetnek az offshore cégeken keresztül nyerészkedők, hiszen három olyan bekezdés került ki a személyi jövedelemadó törvényből, amelyek eddig értelmetlenné tették az adóparadicsomba történő jövedelemátcsoportosítást. A megszüntetett rendelkezések és a már negyedszer meghosszabbított adóamnesztia révén Magyarország is az adózás paradicsoma lehet. Az államkassza mindeközben milliárdokat bukik az ügyeskedő vállalkozások miatt.

Pénzcentrum | 2010. július 6. 12:02

Még mindig csekkel üdül a magyar

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott és forgalmazott üdülési csekk soha nem látott népszerűségnek örvend. Az idei év első hat hónapjában már 36 milliárd Ft összegű üdülési csekk került a felhasználókhoz, amely az előző év hasonló időszakához képest 5%-os növekedést mutat -tájékoztatta lapunkat az MNÜA.

Pénzcentrum | 2010. június 8. 14:47

Itt a kormány akcióterve: adócsökkentés, pálinka, devizahitel

A kormány a hétvégén egy akciótervet fogadott el, ez az első akcióterv, ennek végrehajtásával kezdjük meg a kormányprogram megvalósítást - mondta el napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök miután az árvíz elleni küzdelem részleteit is ismertette. A miniszterelnök az adóelképzelések ismertetésével kezdte a gazdaságpolitikai intézkedések bemutatását. Az akcióterv 29 lépést sorol fel, az egyik ilyen konkrétum a bankadó bevezetése.

Pénzcentrum | 2010. április 8. 16:58

Megkapták idei első jutalmukat az APEH-dolgozók

A főbb adónemek egy részéből a tervezettnél több adóbevétel folyt be az év első három hónapjában az államkasszába, ezért az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) dolgozói április elején megkapták első negyedéves jutalmaikat - nyilatkozta Oszkó Péter egy ma délelőtti pénzügyminisztériumi sajtóbeszélgetésen.