8 °C Budapest

Egyre nagyobb probléma a munkahelyi stressz!

2009. november 5. 13:02

A munkahelyi stresszre visszavezethető megbetegedések több mint 28 milliárd fontot emésztenek fel Nagy-Britanniában, az egészségügyi kiadások mintegy negyedét - figyelmeztet egy kormányzati egészségügyi szervezet.

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), egy angol független kormányzati intézet szerint jóval nagyobb figyelmet kellene szentelni a munkahelyi stressz feloldására, hiszen rengeteg pénzt emésztenek fel az ezzel kapcsolatos megbetegedések.

Leginkább a rossz főnökök okolhatók mindezért, akiknek nem lenne más dolguk, mint több pozitív visszacsatolást adni beosztottjaik felé, rugalmasabb munkaidőt biztosítani, de az extra szabadnapok biztosítása is jelentősen javítana a dolgozók mentális állapotán.

A beosztottak kezelése persze tanulható, ezért szükség lenne rendszeres vezetői tréningekre, valamint a munkavállalóknak is lenne mit tanulniuk karrier menedzsment terén.

A munkahelyi stressz miatt évente mintegy 13 millió munkanap vész kárba a szigetországban. Figyelembe véve a betegállományban lévő dolgozók bérköltségét, a hatékonyságromlást, valamint adott esetben a helyettesítése költségeit, ez több mint 28,3 milliárd fontba kerül a munkaadók számára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A NICE becslései szerint egy 1000 fős cég átlagosan 250 ezer fontot tudna megtakarítani, ha jobban figyelne dolgozói lelki állapotára. Sokan nem is hiszik, hogy egy jó szó, vagy dicséret, mennyit jelent, pedig adott esetben még pénzben kifejezett értéke is lehet. Ennek ellenére gyakoribb, hogy csak az elrontott feladatokért szólnak a főnökök, a jól végzett munkát nem követi visszacsatolás.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem