16 °C Budapest

Egyre nagyobb probléma a munkahelyi stressz!

2009. november 5. 13:02

A munkahelyi stresszre visszavezethető megbetegedések több mint 28 milliárd fontot emésztenek fel Nagy-Britanniában, az egészségügyi kiadások mintegy negyedét - figyelmeztet egy kormányzati egészségügyi szervezet.

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), egy angol független kormányzati intézet szerint jóval nagyobb figyelmet kellene szentelni a munkahelyi stressz feloldására, hiszen rengeteg pénzt emésztenek fel az ezzel kapcsolatos megbetegedések.

Leginkább a rossz főnökök okolhatók mindezért, akiknek nem lenne más dolguk, mint több pozitív visszacsatolást adni beosztottjaik felé, rugalmasabb munkaidőt biztosítani, de az extra szabadnapok biztosítása is jelentősen javítana a dolgozók mentális állapotán.

A beosztottak kezelése persze tanulható, ezért szükség lenne rendszeres vezetői tréningekre, valamint a munkavállalóknak is lenne mit tanulniuk karrier menedzsment terén.

A munkahelyi stressz miatt évente mintegy 13 millió munkanap vész kárba a szigetországban. Figyelembe véve a betegállományban lévő dolgozók bérköltségét, a hatékonyságromlást, valamint adott esetben a helyettesítése költségeit, ez több mint 28,3 milliárd fontba kerül a munkaadók számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A NICE becslései szerint egy 1000 fős cég átlagosan 250 ezer fontot tudna megtakarítani, ha jobban figyelne dolgozói lelki állapotára. Sokan nem is hiszik, hogy egy jó szó, vagy dicséret, mennyit jelent, pedig adott esetben még pénzben kifejezett értéke is lehet. Ennek ellenére gyakoribb, hogy csak az elrontott feladatokért szólnak a főnökök, a jól végzett munkát nem követi visszacsatolás.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?