5 °C Budapest

Döbbenet: mire készül a Heti Hetes sztárja?! Ez komoly?

2009. október 12. 14:02

Ismét egy szenzációs magyar világújdonság: a fröccs, a biztonsági gyufa és a telefonközpont után Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A produkció narrátora Hajdú Steve, a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja.

A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, revízió - jelenít meg szórakoztató módon. A példa nélküli kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel. A látványos és humoros videoklip első három perces változata október 12-étől tekinthető meg a www.adozene.hu és a www.bdo.hu honlapokon.

Az elmúlt időszakban részben a gazdasági válság hatására, részben a kormány adótörvény- módosításai okán, az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak. "Az ADÓZENE 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk"- mondja az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere.

A hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel (aki korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint a Manhattan, MC Hawer és a Tekknő, vagy Zoltán Erika), amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre.

Weichinger Kálmán zeneszerző(Fotó: BDO Forte)


Gerendy Zoltán szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. "Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak" - teszi hozzá Gerendy.


Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a fenti honlapokról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

A produkcióban résztvevő művészek:

Zeneszerző: Weichinger Kálmán
Koreográfus: Papp Timi, számos televíziós produkció - köztük a Szombat esti láz és a Csillag születik 2 - vezető koreográfusa
Táncosok: Szentirmai Zsolt, a Madách Színház és az Operettszínház színész-táncosa, többek között a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical egyik főszereplője és Anda László táncos, a Megatánc című műsor döntőse

Narrátor: Hajdú Steve (a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja)

Hajdu Steve (Fotó: Madách Színház)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.12.09 17:22
A munkahelyi visszajelzés fontossága vitathatatlan, ám időnként szemben találjuk magunkat azzal, hog...
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?