25 °C Budapest

Döbbenet: mire készül a Heti Hetes sztárja?! Ez komoly?

2009. október 12. 14:02

Ismét egy szenzációs magyar világújdonság: a fröccs, a biztonsági gyufa és a telefonközpont után Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A produkció narrátora Hajdú Steve, a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja.

A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, revízió - jelenít meg szórakoztató módon. A példa nélküli kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel. A látványos és humoros videoklip első három perces változata október 12-étől tekinthető meg a www.adozene.hu és a www.bdo.hu honlapokon.

Az elmúlt időszakban részben a gazdasági válság hatására, részben a kormány adótörvény- módosításai okán, az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak. "Az ADÓZENE 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk"- mondja az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere.

A hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel (aki korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint a Manhattan, MC Hawer és a Tekknő, vagy Zoltán Erika), amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre.

Weichinger Kálmán zeneszerző(Fotó: BDO Forte)


Gerendy Zoltán szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. "Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak" - teszi hozzá Gerendy.


Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a fenti honlapokról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A produkcióban résztvevő művészek:

Zeneszerző: Weichinger Kálmán
Koreográfus: Papp Timi, számos televíziós produkció - köztük a Szombat esti láz és a Csillag születik 2 - vezető koreográfusa
Táncosok: Szentirmai Zsolt, a Madách Színház és az Operettszínház színész-táncosa, többek között a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical egyik főszereplője és Anda László táncos, a Megatánc című műsor döntőse

Narrátor: Hajdú Steve (a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja)

Hajdu Steve (Fotó: Madách Színház)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem