20 °C Budapest

Döbbenet: mire készül a Heti Hetes sztárja?! Ez komoly?

2009. október 12. 14:02

Ismét egy szenzációs magyar világújdonság: a fröccs, a biztonsági gyufa és a telefonközpont után Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A produkció narrátora Hajdú Steve, a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja.

A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, revízió - jelenít meg szórakoztató módon. A példa nélküli kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel. A látványos és humoros videoklip első három perces változata október 12-étől tekinthető meg a www.adozene.hu és a www.bdo.hu honlapokon.

Az elmúlt időszakban részben a gazdasági válság hatására, részben a kormány adótörvény- módosításai okán, az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak. "Az ADÓZENE 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk"- mondja az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere.

A hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel (aki korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint a Manhattan, MC Hawer és a Tekknő, vagy Zoltán Erika), amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre.

Weichinger Kálmán zeneszerző(Fotó: BDO Forte)


Gerendy Zoltán szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. "Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak" - teszi hozzá Gerendy.


Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a fenti honlapokról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

A produkcióban résztvevő művészek:

Zeneszerző: Weichinger Kálmán
Koreográfus: Papp Timi, számos televíziós produkció - köztük a Szombat esti láz és a Csillag születik 2 - vezető koreográfusa
Táncosok: Szentirmai Zsolt, a Madách Színház és az Operettszínház színész-táncosa, többek között a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical egyik főszereplője és Anda László táncos, a Megatánc című műsor döntőse

Narrátor: Hajdú Steve (a Madách Színház és a Heti Hetes sztárja)

Hajdu Steve (Fotó: Madách Színház)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.27 06:52
Legtöbbször vérzési rendellenességek, felfázás, folyás, hasi görcsök, fájdalmas együttlét és családt...
coachco  |  2021.09.26 18:00
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit! [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?