28 °C Budapest

40 perc gyomorideg az APEH-ben: eredménytelen volt az idegtépő várakozás!

Pénzcentrum
2009. április 15. 13:30

Az APEH ügyfélszolgálatokról a közelmúltban közzétett ügyfél elégedettség felmérés eredményei a mai napon sajnos köszönőviszonyban sem voltak a valósággal az egyik fővárosi irodában. Sajnos az ügyintézés színvonalát nem volt alkalmam megtapasztalni, mivel 40 perc várakozás után kénytelen voltam visszaadni a sorszámot.

Folyamatban lévő ügyes-bajos dolgaim elintézése érdekében még az ebédszünetet megelőzően elindultam az egyik fővárosi APEH ügyfélszolgálati irodába, miután a Contact Center jó negyedóra beszélgetés után azt javasolta, hogy az ilyen ügyeket célszerű személyesen intézni és beküldtek egy "vélhetően kis ügyfélforgalmú" irodába.

A bejáratnál két biztonsági ember fogadott, az ügyféltérben első ránézésre több mint 20 várakozó ült. A két úriember megkérdezte, hogy milyen ügyben érkeztem, amit azonban ennyi ember előtt nem szívesen taglaltam volna fennhangon. A kérdéseimet röviden felvázoltam, de ők inkább elkérték a papírom, majd a közel kéttucat vadidegen ember előtt hangosan felolvasták az "ítéletet"!

Ekkor odaszegeződött minden tekintet, amit csak a "hát ezzel nem is biztos, hogy ide kellett volna jönni" megjegyzésük tett még kellemetlenebbé. Az 1-es gomb megnyomása után helyet foglaltam, majd megkezdődött az idegtépő várakozás. A várakozók száma egyre csak nőtt, a szűk térben fogyott a levegő és fokozódott a feszültség.

Amikor egy bácsi megkérdezte, hogy a 108-ast (őt) még miért nem szólították, miközben a 125-ös jóval utána jött és már bent van, elemi szigorral intették nyugalomra. Jómagam 40 perc után visszaadtam a sorszámot és közöltem, hogy sajnos ennyi várakozás fért bele az ebédszünetembe, amit a biztonságiak ezúttal hang nélkül tudomásul vettek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mikor megkérdeztem, hogy milyen időtájban érdemes jönni, amikor talán nincs ennyi várakozó, cinikusan csak annyit válaszoltak: "Ügyfélfogadási időben kell jönni!"

Nagyításért kattintson a képre!

 Várakozási idő és udvariasság tekintetében "inkább elégedetlen" voltam ma!

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?