28 °C Budapest

Lehúzás az APEH-ben: több mint kétezer adózó bankkártyája ment át a terminálokon!

2009. április 8. 05:38

Jól vizsgáztak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közelmúltban bevezetett ügyfélbarát szolgáltatásai. Március végéig háromszázezer feletti bevallást helyettesítő nyilatkozat érkezett a hivatalba, az egyszerűsített bevallást választó ügyfelek száma pedig megközelítette a 340 ezret. A szolgáltatások egyre többen veszik igénybe az elektronikus adóigazolás igénylését és a bankkártyás fizetést is.

Bankkártyás fizetés

Az APEH 2008-től lehetővé teszi a bankkártyás fizetést a központi ügyfélszolgálatain, ahol idén március végéig összesen 2567 alkalommal húzták le az adózók bankkártyáit. A kártyás tranzakciók során mintegy 136 millió forint összegű adótartozást rendeztek az ügyfelek. A szolgáltatás segítségével lerövidíthető az ügyintézési idő, elkerülhető a postai sorban állás.

Az adózó illetékességtől függetlenül bármely arra kijelölt ügyfélszolgálaton teljesíthet bankkártyás befizetést. A bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik.

Korábban: Szikora: "Az APEH nem utálnivaló!" - az adózás első negyedéve

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Részletfizetési kedvezmény

Az szja-bevallásban új elemként jelent meg az automatikus részletfizetési kedvezmény rendszere is. A 100 ezer forintos tartozást el nem érő adózók maximum négyhavi részletfizetést kérhetnek a bevallásban. Az első negyedéves adatok szerint eddig 2849 adózó élt a részletfizetési kedvezmény igénylésének lehetőségével mintegy 123 millió forint összegben.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?