24 °C Budapest

Madonna Ferihegyen

2009. március 25. 10:30

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren kívánta elhagyni Magyarország területét, az athéni járattal egy görög férfi. A vám- és pénzügyőrség utasbiztonsági ellenőrzése során azonban a kézi csomagjából 1 darab, Madonnát ábrázoló antik jellegű festmény került elő.

A festmény jellege és állapota alapján feltételezhető volt, hogy az a kulturális javak körébe tartozik, így a vám- és pénzügyőrség a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgyfelügyeleti Irodájától előzetes szakértői véleményt kért. Ez alapján a festmény a kulturális javak körébe tartozik és országból való kivitele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyéhez kötött, azonban az utas ezzel nem rendelkezett.

Forrás: VPOP

A vámhatóság a festményt lefoglalta és visszaélés kulturális javakkal bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a görög férfi ellen eljárást indított. A lefoglalt festmény értékének megállapítása folyamatban van.

Ezen kívül a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai bűnügyi információk alapján házkutatást tartottak egy házaspár budapesti lakóházában, melynek udvarán 5.500 karton magyar adójegy nélküli cigarettát találtak 33 millió forint értékben.

Forrás: VPOP

Ezt követően, két napi nyomozás eredményeként Budapesten egy - a házaspárhoz köthető - gépkocsi csomagtartójából további 2.500 karton magyar adójegy nélküli cigaretta került elő 17 millió forint értékben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az összesen 50 millió forintot érő 8.000 karton dohánygyártmányt a pénzügyőrök lefoglalták, a házaspárt őrizetbe vették és jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem