4 °C Budapest

APEH: fejlesztik a honlapot

2009. március 9. 17:15

Megújult és új szolgáltatásokkal bővült az Adó - és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal idegen nyelvű honlapja. Az adóhatóság folyamatosan gyűjti a felhasználók igényeit, és a lehető legteljesebb körű és legjobb minőségű színvonal elérése érdekében bővíti és fejleszti internetes szolgáltatásainak körét. Ennek érdekében mától az angol mellett német és francia nyelven is elérhetőek az információk, szolgáltatások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az APEH a közelmúltban egy részletes felmérést végzett, melyből kiderült, hogy az idegen nyelvű honlapjának látogatottsága igen nagy, és nem csak Európából, hanem Észak és Dél-Amerikából, sőt Ázsiából és a Csendes óceáni térségből is vannak rendszeres látogatói a weboldalnak.
Az idegen nyelvű honlapot elsősorban külföldi cégek, érdeklődő üzleti befektetők, Magyarországon élő és adózó, illetve belföldön nem letelepedett, de itt adózó külföldiek és nem utolsó sorban például diplomaták keresik fel.

A megújult honlapokkal az Adóhatóság elsődleges célja, hogy az eddiginél több információhoz közvetlenül jussanak, akiknek külföldiként adóügyei keletkeznek Magyarországon. Az interneten ezért az érintettek már nem csak a magyar adórendszerrel kapcsolatos általános információkról tájékozódhatnak, hanem a külföldieket érintő speciális szabályokról, ügyintézési folyamatokról is útbaigazítást kaphatnak.

Új szolgáltatás például az is, hogy a magyar nyelvű honlaphoz hasonlóan, angol, francia és német nyelven is elérhetőek az APEH úgynevezett "feketelistái". Vagyis a külföldieket is arra bíztatjuk, tájékozódjanak üzletkötés előtt a leendő partnerükről, van-e adótartozása, nem áll-e végrehajtás alatt, nincs-e felfüggesztve az adószáma.
Az idegen nyelvű oldalakon ezen kívül még publikációk, valamint eredményeink is hozzáférhetőek mától.

A megújult honlapok elindításával a munka még korántsem fejeződik be, hisz az APEH a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy alkalmazkodva az új kihívásokhoz, igényekhez a külföldi cégek és személyek számára nyújtott szolgáltatásait továbbra is folyamatosan bővítse és fejlessze.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.07 02:29
A SZILÁRD TALAJ TÖRVÉNYE a vezetőbe vetett bizalom fontosságát emeli ki. Ehhez magas szintű szakmai...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20