13 °C Budapest

APEH: fejlesztik a honlapot

2009. március 9. 17:15

Megújult és új szolgáltatásokkal bővült az Adó - és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal idegen nyelvű honlapja. Az adóhatóság folyamatosan gyűjti a felhasználók igényeit, és a lehető legteljesebb körű és legjobb minőségű színvonal elérése érdekében bővíti és fejleszti internetes szolgáltatásainak körét. Ennek érdekében mától az angol mellett német és francia nyelven is elérhetőek az információk, szolgáltatások.

Az APEH a közelmúltban egy részletes felmérést végzett, melyből kiderült, hogy az idegen nyelvű honlapjának látogatottsága igen nagy, és nem csak Európából, hanem Észak és Dél-Amerikából, sőt Ázsiából és a Csendes óceáni térségből is vannak rendszeres látogatói a weboldalnak.
Az idegen nyelvű honlapot elsősorban külföldi cégek, érdeklődő üzleti befektetők, Magyarországon élő és adózó, illetve belföldön nem letelepedett, de itt adózó külföldiek és nem utolsó sorban például diplomaták keresik fel.

A megújult honlapokkal az Adóhatóság elsődleges célja, hogy az eddiginél több információhoz közvetlenül jussanak, akiknek külföldiként adóügyei keletkeznek Magyarországon. Az interneten ezért az érintettek már nem csak a magyar adórendszerrel kapcsolatos általános információkról tájékozódhatnak, hanem a külföldieket érintő speciális szabályokról, ügyintézési folyamatokról is útbaigazítást kaphatnak.

Új szolgáltatás például az is, hogy a magyar nyelvű honlaphoz hasonlóan, angol, francia és német nyelven is elérhetőek az APEH úgynevezett "feketelistái". Vagyis a külföldieket is arra bíztatjuk, tájékozódjanak üzletkötés előtt a leendő partnerükről, van-e adótartozása, nem áll-e végrehajtás alatt, nincs-e felfüggesztve az adószáma.
Az idegen nyelvű oldalakon ezen kívül még publikációk, valamint eredményeink is hozzáférhetőek mától.

A megújult honlapok elindításával a munka még korántsem fejeződik be, hisz az APEH a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy alkalmazkodva az új kihívásokhoz, igényekhez a külföldi cégek és személyek számára nyújtott szolgáltatásait továbbra is folyamatosan bővítse és fejlessze.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem