Újabb áldozatokat szed a válság - 165 ezer állás veszélyben

Pénzcentrum
2008. október 15. 11:00

Damoklész kardjaként lebeg a bizonytalanság a New Yorkban élők felett, mivel legalább 165 ezer állás fog megszűnni a válság következményeként várhatóan az elkövetkező időszakban. A pénzügyi terület ezen a területen sem marad "szárazon", itt 35 ezer munkahely van veszélyben.

William Thompson számvevő legújabb becslését a Bloomberg tette közzé, az előrejelzés 80 ezres emelkedést jelent a legutóbbi, júliusban közzétett elemzéshez képest. Thompson egyébként már ekkor is 25 ezer pénzügyi állás megszüntetését jósolta. A magasabb becslés mögött egyértelműen az áll, hogy a gazdasági problémák tovagyűrűznek minden iparágban, s így az ország lassanként recesszióba süllyed.

A Wall Street egyedül New York adóbevételeinek 9 százalékát adta 2007-ben, ez most bizonyosan visszaesik, hiszen a globális válság nyomán legalább 600 milliárd dollárnyi veszteség leírására kényszerülnek a megmentett cégek. New York polgármestere, Michael Bloomberg is úgy nyilatkozott, hogy a Wall Street cégei közül soknak olyan nagy lesz a vesztesége, hogy évekig nem tud még adót befizetni.

Hivatalos számítások szerint a következő évben a hiány akár az 5,4 milliárd dollárt (996 milliárd forintot) is elérheti, így sürgősen a kiadások csökkentését kell elrendelni. Nem csupán az állások megszűnése okozhat fejfájást New York államának, hanem a kisebb prémiumok is, előrejelzések szerint a jutalmak 43 százalékot csökkenhetnek.

Az értékpapírpiaci állások az államon belüli összes munkahely 2,3 százalékát adják, bérekben pedig 13,6 százalékos az arányuk. A városban előbbi 5, utóbbi 23 százalékos. Az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed közgazdászai is elismerik, hogy a magas fizetéssel járó pénzügyi állások multiplikátor-hatást váltanak ki. Egy megszűnt pénzügyi pozíció másik hármat sodorhat magával egyedül New York államban.

HR BLOGGER
legacykft  |  2023.03.31 16:38
Egy korábbi blogunkban (Téged mennyire foglalkoztat a csapatod motiváltsága? 3+1 tünet, ami miatt fo...
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?