14 °C Budapest

Több juttatás jár a diplomásoknak és a budapestieknek

Pénzcentrum
2008. augusztus 12. 08:45

Egy új tanulmány szerint Magyarországon egyre népszerűbb béren kívüli juttatás az élet- és balesetbiztosítás, jelenleg 31 százalékot tesz ki, ami nagyban köszönhető a Magyar adózási szabályoknak. Második helyen a munkába járás költségeinek megtérítése, illetve az alkalmazottak képzése áll, 28-28 százalékkal - írja a Napi Gazdaság.

A második helyezett két juttatás viszont nem ugyanazokra a körökre vonatkoznak, a munkába járás fizetése az alacsonyabb képzettségűek esetén, a képzés viszont a már amúgy is kvalifikáltak esetén jellemző. A nemek közt sincs egyenlőség, a férfiak kétszer olyan gyakran kapnak például céges mobilt, mint a nők. Emellett sokkal több férfinek van rugalmas munkaideje.

A régiók között is jelentős eltérés van, Budapesten jóval gyakoribb a rugalmas munkaidő, a mobiltelefon, az ingyenes italellátás és az alkalmazottak képzése, mint más régiókban.

Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb, ezer főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégeknél lehet inkább juttatásra számítani, a legkevesebb juttatást a 10 főnél kevesebbet foglalkoztató cégeknél adnak.

Tény az is, hogy a diplomásak számíthatnak a legtöbb és legjobb juttatásokra, a képzés (33 százalék), a mobiltelefon (28 százalék), a notebook (22 százalék), a rugalmas munkaidő (20 százalék), a személygépkocsi (13 százalék) esetében is messze többet kapnak, mint a nem diplomás társaik. Ez gyakorlatilag a magasabb pozíciónak tudható be.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felmérés természetesen nem volt teljes körű, mivel csak azok esetében vizsgálta az adott juttatásokat, ahol egyáltalán adnak valamilyet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20