16 °C Budapest

Igazgató kerestetik - utódok nélkül a mai csúcsvezetők

Pénzcentrum
2008. július 17. 09:00

A mai vállalati csúcsvezetők 70 százaléka 45 év feletti férfi, akik átlagosan három évet töltenek el a vezetői cégben, aztán távoznak a cégtől. Mivel a potenciális utódok jóval kevesebben vannak, a HR-esek már most aggódnak a tehetséges utódok megtalálásáért, ugyanakkor a vezetőknek csak alig több mint tizede gondolja úgy, hogy ki kéne vennie a részét az utánpótlás keresésből - írja a Népszabadság.

Az IMD International Search and Consulting fejvadász és tanácsadó társaság legfrissebb tanulmánya ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a soron következő X-generációnak jóval kevesebb tagja van, mint az azt megelőzőnek, így komoly problémát okozhat majd a tehetségek megtalálása.

A 24 ország 378 vállalatának felsővezetői körében készített felmérés szerint a mai cégirányítók 67 százaléka a baby-boomerek, és mindössze 32 százaléka az X-generáció tagjai közül kerül ki. Emiatt a fejlett országokban már most is sok a betöltetlen vezetői állás, és a távozni készülő igazgatók mindössze harmadának van kijelölt utódja.

A nemek közötti egyenlőtlenséget is kiemeli a tanulmány, mivel a vizsgált cégek felénél egyáltalán nincs női felsővezető. Erre magyarázat lehet, hogy a férfi felsővezetők több mint 80 százaléka szerzett MBA, 40 százaléka doktori fokozatot, kétszer annyian mint a nők, akik szabadidejüket inkább a családjukkal töltik.

Hazánkban azonban az átlagosnál is kevesebb a női vezető, és kevesebben rendelkeznek tudományos fokozattal is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A csúcsvezetők ötöde nem abban az országban dolgozik, ahol született, azonban 3 év munkaviszony után távoznak is valamelyik konkurenciához, vagy egyszerűen kilépnek, kirúgják őket. Az operatív vezetők, pénzügyi igazgatók többsége pedig cégen kívülről érkezik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?