10 °C Budapest

Mivel jár a környezetvédelem? Új adókkal...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 14:00

Új adónem van kilátásban a környezetszennyezés miatt. Az amerikai sofőrök 50 centet fognak fizetni minden egyes elhasznált gallon (3,78 liter) benzin után, ha a most benyújtott javaslatot elfogadja a kormány.

A törvényjavaslat a környezet védelmében született, és a célja, hogy ezzel bírják rá az autósokat arra, hogy kevesebbet használják az autóikat, így csökkentve a káros anyagok kibocsátásának mennyiségét. A dízel autók, amelyek 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki várhatóan nem tartoznak majd az adó alanyai közé, így azok a bioüzemanyagok sem, amelyek nem tartalmaznak petróleumot.

Emellett 5 éven belül tervezi a kormány további adó bevezetését is, ami a szén, petróleum, és természetes gázok ipari felhasználásánál keletkező szén-dioxidot fogja adóztatni, tonnánként 50 dollárral (8 850 Ft). Az adókból befolyó pénzeket az utak, a tömegközlekedés, és a repülőterek fejlesztésére fogják fordítani.

A benyújtott javaslat több kedvezményt is eltörölne, többek között azt is a 900 négyzetméternél nagyobb alapterületű házak esetében, hogy a jelzáloghitelek kamata levonható a jövedelemadó alapjából.

Bár a nagyméretű új házak hatékonyabb energiafelhasználással épülnek, jórészt a külső körzetekben helyezkednek el, ami megnöveli az utazási igényt, így a káros anyagok kibocsátásának mértékét is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Itthon egyelőre csak ÁFA, jövedéki adó és önkormányzatonként változó mértékben súlyadó fizetési kötelezettsége van az autósoknak, de a híresztelések szerint itthon is előbb-utóbb lehet számítani különböző adónemekre a környezet védelme, és a fővárosi hatalmas forgalom miatt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?