Mivel jár a környezetvédelem? Új adókkal...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 14:00

Új adónem van kilátásban a környezetszennyezés miatt. Az amerikai sofőrök 50 centet fognak fizetni minden egyes elhasznált gallon (3,78 liter) benzin után, ha a most benyújtott javaslatot elfogadja a kormány.

A törvényjavaslat a környezet védelmében született, és a célja, hogy ezzel bírják rá az autósokat arra, hogy kevesebbet használják az autóikat, így csökkentve a káros anyagok kibocsátásának mennyiségét. A dízel autók, amelyek 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki várhatóan nem tartoznak majd az adó alanyai közé, így azok a bioüzemanyagok sem, amelyek nem tartalmaznak petróleumot.

Emellett 5 éven belül tervezi a kormány további adó bevezetését is, ami a szén, petróleum, és természetes gázok ipari felhasználásánál keletkező szén-dioxidot fogja adóztatni, tonnánként 50 dollárral (8 850 Ft). Az adókból befolyó pénzeket az utak, a tömegközlekedés, és a repülőterek fejlesztésére fogják fordítani.

A benyújtott javaslat több kedvezményt is eltörölne, többek között azt is a 900 négyzetméternél nagyobb alapterületű házak esetében, hogy a jelzáloghitelek kamata levonható a jövedelemadó alapjából.

Bár a nagyméretű új házak hatékonyabb energiafelhasználással épülnek, jórészt a külső körzetekben helyezkednek el, ami megnöveli az utazási igényt, így a káros anyagok kibocsátásának mértékét is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Itthon egyelőre csak ÁFA, jövedéki adó és önkormányzatonként változó mértékben súlyadó fizetési kötelezettsége van az autósoknak, de a híresztelések szerint itthon is előbb-utóbb lehet számítani különböző adónemekre a környezet védelme, és a fővárosi hatalmas forgalom miatt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?