21 °C Budapest

Milliós nyugdíjak: akik nem csak álmodnak róla...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 10:05

A milliomos vezetők új generációja 1 milliárd fontos nyugdíjat halmozott fel magának. A 100 legmenőbb brit cég igazgatói 60 évesen mennek nyugdíjba több mint 3 millió fontos végső fizetéssel.

A 3 millió font évente 193 ezer font kifizetésére elegendő, ami 25-ször nagyobb, mint az átlagos foglalkozási nyugdíj 7,5 ezer fontja. Habár ötből négy igazgató rendelkezik ilyen nagy összegű végső fizetésként funkcionáló nyugdíjjal, a cégek kétharmada bezárta ezt a lehetőséget az új dolgozók előtt, akik ezután harcolhatnak azért, hogy a járulékok befizetésével megfelelő nyugdíjakat kapjanak.

Az elmúlt egy évben a brit top cégek főnökeinek járó nyugdíj összege 15 százalékkal növekedett, és a legnagyobb húsosfazék a BP korábbi főnökének jutott, összesen 21,7 millió fonttal, ami éves szinten több mint 1 millió fontot jelent.

A Vodafone vezérigazgató helyettese sem panaszkodhat, ő 15,2 millió fontos nyugdíjat kap, amivel csak a Compass csoport korábbi elnöke mögé került a listán, aki 15,8 millió fontot visz haza. A National Grid volt vezetője 12,7 millió fonttal, az Unilever vezérigazgatója pedig 12,5 millió fonttal megy nyugdíjba.

Szakemberek viszont aggódnak amiatt, hogy a hatalmas különbség a vezetőség nyugdíja és a dolgozóké között alááshatja a munkamorált, arról nem is beszélve, hogy a különböző megegyezések a vezetőséggel és a beosztottakkal szétrombolhatják a munkahelyi kapcsolatokat is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A top cégek vezetőségének adott összegek egy új szuper gazdag réteget hoztak létre, akik fényévekre vannak a társadalom többi tagjától. Bár az tény, hogy ha aszerint a rendszer szerint kapnák a nyugdíjat mint a dolgozók, még akkor is hatalmas lenne a rés, ugyanis a magas fizetések miatt sokkal többet fizetnek járulékként, ami megemeli a későbbi nyugdíj összegét is.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?