27 °C Budapest

Milliós nyugdíjak: akik nem csak álmodnak róla...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 10:05

A milliomos vezetők új generációja 1 milliárd fontos nyugdíjat halmozott fel magának. A 100 legmenőbb brit cég igazgatói 60 évesen mennek nyugdíjba több mint 3 millió fontos végső fizetéssel.

A 3 millió font évente 193 ezer font kifizetésére elegendő, ami 25-ször nagyobb, mint az átlagos foglalkozási nyugdíj 7,5 ezer fontja. Habár ötből négy igazgató rendelkezik ilyen nagy összegű végső fizetésként funkcionáló nyugdíjjal, a cégek kétharmada bezárta ezt a lehetőséget az új dolgozók előtt, akik ezután harcolhatnak azért, hogy a járulékok befizetésével megfelelő nyugdíjakat kapjanak.

Az elmúlt egy évben a brit top cégek főnökeinek járó nyugdíj összege 15 százalékkal növekedett, és a legnagyobb húsosfazék a BP korábbi főnökének jutott, összesen 21,7 millió fonttal, ami éves szinten több mint 1 millió fontot jelent.

A Vodafone vezérigazgató helyettese sem panaszkodhat, ő 15,2 millió fontos nyugdíjat kap, amivel csak a Compass csoport korábbi elnöke mögé került a listán, aki 15,8 millió fontot visz haza. A National Grid volt vezetője 12,7 millió fonttal, az Unilever vezérigazgatója pedig 12,5 millió fonttal megy nyugdíjba.

Szakemberek viszont aggódnak amiatt, hogy a hatalmas különbség a vezetőség nyugdíja és a dolgozóké között alááshatja a munkamorált, arról nem is beszélve, hogy a különböző megegyezések a vezetőséggel és a beosztottakkal szétrombolhatják a munkahelyi kapcsolatokat is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A top cégek vezetőségének adott összegek egy új szuper gazdag réteget hoztak létre, akik fényévekre vannak a társadalom többi tagjától. Bár az tény, hogy ha aszerint a rendszer szerint kapnák a nyugdíjat mint a dolgozók, még akkor is hatalmas lenne a rés, ugyanis a magas fizetések miatt sokkal többet fizetnek járulékként, ami megemeli a későbbi nyugdíj összegét is.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?