Milliós nyugdíjak: akik nem csak álmodnak róla...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 10:05

A milliomos vezetők új generációja 1 milliárd fontos nyugdíjat halmozott fel magának. A 100 legmenőbb brit cég igazgatói 60 évesen mennek nyugdíjba több mint 3 millió fontos végső fizetéssel.

A 3 millió font évente 193 ezer font kifizetésére elegendő, ami 25-ször nagyobb, mint az átlagos foglalkozási nyugdíj 7,5 ezer fontja. Habár ötből négy igazgató rendelkezik ilyen nagy összegű végső fizetésként funkcionáló nyugdíjjal, a cégek kétharmada bezárta ezt a lehetőséget az új dolgozók előtt, akik ezután harcolhatnak azért, hogy a járulékok befizetésével megfelelő nyugdíjakat kapjanak.

Az elmúlt egy évben a brit top cégek főnökeinek járó nyugdíj összege 15 százalékkal növekedett, és a legnagyobb húsosfazék a BP korábbi főnökének jutott, összesen 21,7 millió fonttal, ami éves szinten több mint 1 millió fontot jelent.

A Vodafone vezérigazgató helyettese sem panaszkodhat, ő 15,2 millió fontos nyugdíjat kap, amivel csak a Compass csoport korábbi elnöke mögé került a listán, aki 15,8 millió fontot visz haza. A National Grid volt vezetője 12,7 millió fonttal, az Unilever vezérigazgatója pedig 12,5 millió fonttal megy nyugdíjba.

Szakemberek viszont aggódnak amiatt, hogy a hatalmas különbség a vezetőség nyugdíja és a dolgozóké között alááshatja a munkamorált, arról nem is beszélve, hogy a különböző megegyezések a vezetőséggel és a beosztottakkal szétrombolhatják a munkahelyi kapcsolatokat is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A top cégek vezetőségének adott összegek egy új szuper gazdag réteget hoztak létre, akik fényévekre vannak a társadalom többi tagjától. Bár az tény, hogy ha aszerint a rendszer szerint kapnák a nyugdíjat mint a dolgozók, még akkor is hatalmas lenne a rés, ugyanis a magas fizetések miatt sokkal többet fizetnek járulékként, ami megemeli a későbbi nyugdíj összegét is.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM