11 °C Budapest

Hogyan lehet olcsóbb a tanévkezdés?

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 08:30

Több eszköz is rendelkezésére áll a munkaadóknak, illetve azoknak a szülőknek, akiknek iskoláskorú gyermekük van arra, hogy az iskolakezdés idején kíméljék pénztárcájukat - olvasható a Világgazdaságban.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében a munkáltató a munkavállalónak egyszeri adómentes iskolakezdési támogatást nyújthat, ha annak gyermeke a közoktatásban tanul. Ezt a tanév első napját megelőzően és azt követően 60 napon belül tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására lehet felhasználni.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint azonban a probléma az, hogy az iskolák többsége nem fogadja el az utalványt, így sokan kénytelenek tankönyvboltban megvásárolni a könyveket. Javaslatuk szerint központi intézkedést kellene arról hozni, hogy az iskolák kötelesek legyenek elfogadni az utalványokat.

Emellett a számítógéppel rendelkező családokban nyújthat segítséget az internet-utalvány, amely az otthoni internetköltségek szerelési, belépési, havi előfizetési, illetve a le- és feltöltési korlátokon felüli forgalmi díjak fizetésére használható fel.

Segíthet a kultúrautalvány is, amely felhasználható közművelődési intézményekre szóló belépőjegyekre, bérletre, színházjegyre, operabérlet vásárlására, illetve könyvtári tagságra is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Segítséget nyújthat a melegétel-utalvány, havi 10 ezer forint értékben, illetve a hidegétel-utalvány ötezer forint értékben. A két adómentes juttatás azonban nem vonható össze. Emellett a hátrányos helyzetű családok többféle támogatást is igénybe vehetnek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?