28 °C Budapest

Hogyan lehet olcsóbb a tanévkezdés?

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 08:30

Több eszköz is rendelkezésére áll a munkaadóknak, illetve azoknak a szülőknek, akiknek iskoláskorú gyermekük van arra, hogy az iskolakezdés idején kíméljék pénztárcájukat - olvasható a Világgazdaságban.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében a munkáltató a munkavállalónak egyszeri adómentes iskolakezdési támogatást nyújthat, ha annak gyermeke a közoktatásban tanul. Ezt a tanév első napját megelőzően és azt követően 60 napon belül tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására lehet felhasználni.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint azonban a probléma az, hogy az iskolák többsége nem fogadja el az utalványt, így sokan kénytelenek tankönyvboltban megvásárolni a könyveket. Javaslatuk szerint központi intézkedést kellene arról hozni, hogy az iskolák kötelesek legyenek elfogadni az utalványokat.

Emellett a számítógéppel rendelkező családokban nyújthat segítséget az internet-utalvány, amely az otthoni internetköltségek szerelési, belépési, havi előfizetési, illetve a le- és feltöltési korlátokon felüli forgalmi díjak fizetésére használható fel.

Segíthet a kultúrautalvány is, amely felhasználható közművelődési intézményekre szóló belépőjegyekre, bérletre, színházjegyre, operabérlet vásárlására, illetve könyvtári tagságra is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Segítséget nyújthat a melegétel-utalvány, havi 10 ezer forint értékben, illetve a hidegétel-utalvány ötezer forint értékben. A két adómentes juttatás azonban nem vonható össze. Emellett a hátrányos helyzetű családok többféle támogatást is igénybe vehetnek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?