4 °C Budapest

Sulikezdéshez pénz jár

Pénzcentrum
2007. július 16. 10:15

Érdemes lehet a cégeknek adómentes iskolakezdési juttatást folyósítani alkalmazottaiknak, ám ügyelni kell, hogy a támogatás minden feltételnek megfeleljen - adja hírül a Világgazdaság.

A jogszabály szerint a juttatást a tanév első napját megelőző 60, valamint az azt követő 60 napban lehet adni, vagyis már most is lehet nyújtani. Az adómentes juttatás gyermekenként évente maximum 20 ezer forint lehet.

A juttatásban a családi pótlékra jogosult és a közoktatásról szóló törvényben meghatározott általános vagy középiskolai tanulmányokat folytató gyermek után részesülhet a szülő, vagy a vele közös háztartásban élő házastárs.

A támogatás taneszköz, tankönyv és ruházat vásárlására szól, megvalósítható természetben is, vagy pedig a munkáltató nevére szóló számla, vagy ezen tárgyak vásárlására szóló utalvány formájában. A juttatást kizárólag munkáltató nyújthatja alkalmazottjának.

Amennyiben a juttatás nem felel meg a törvényben előírt feltételeknek, a támogatás munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, vagyis meg kell utána fizetni a közterheket.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?