Sulikezdéshez pénz jár

Pénzcentrum
2007. július 16. 10:15

Érdemes lehet a cégeknek adómentes iskolakezdési juttatást folyósítani alkalmazottaiknak, ám ügyelni kell, hogy a támogatás minden feltételnek megfeleljen - adja hírül a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jogszabály szerint a juttatást a tanév első napját megelőző 60, valamint az azt követő 60 napban lehet adni, vagyis már most is lehet nyújtani. Az adómentes juttatás gyermekenként évente maximum 20 ezer forint lehet.

A juttatásban a családi pótlékra jogosult és a közoktatásról szóló törvényben meghatározott általános vagy középiskolai tanulmányokat folytató gyermek után részesülhet a szülő, vagy a vele közös háztartásban élő házastárs.

A támogatás taneszköz, tankönyv és ruházat vásárlására szól, megvalósítható természetben is, vagy pedig a munkáltató nevére szóló számla, vagy ezen tárgyak vásárlására szóló utalvány formájában. A juttatást kizárólag munkáltató nyújthatja alkalmazottjának.

Amennyiben a juttatás nem felel meg a törvényben előírt feltételeknek, a támogatás munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, vagyis meg kell utána fizetni a közterheket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?