17 °C Budapest

Több száz milliót csaltak - a VPOP lett a végzetük

Pénzcentrum
2007. június 7. 10:00

Több száz millió forintos áfa-csalásra derített fényt a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), amikor egy budapesti kft. által hamisított papírokkal eladott gépjárművek esetében nyomozott, amelyhez az adóhivatal segítségét kérte - írja a Világgazdaság.

A társaság, mely 2005 októbere és 2006 márciusa között közel 301 személygépkocsit hozott be az Európai Unió területéről, és adott el magánszemélyeknek, illetve vállalkozásoknak, 20 gépjárművet adott el hamis papírokkal, így szabadulva meg 21 millió forint regisztrációs adó és 5,3 millió forint áfa megfizetésétől.

Amikor a VPOP a nyomozás folytatása érdekében az adóhivatal bekapcsolódását kérte az ügybe, kiderült, hogy a kft. nem csupán a regisztrációs adó, de az áfa megfizetésével is hadi lábon áll, további 250 millió forintnyi összeggel tartozik az állam felé. A társasági vezetője jelenleg is szökésben van.

Az okmányirodák és a vámhatóság számítógépes rendszerének 2006 márciusi összekapcsolása felszámolta az ilyen visszaéléseket, az ekkor megindult ellenőrzések közül 68-at már befejeztek, további 499 esetben pedig még most is folyik a nyomozás.

A regisztrációs adó visszaigényléssel kapcsolatban augusztusig mintegy 73 ezer igénylést várnak a VPOP-nál, ám február 15-e óta mindössze 20 ezer részleges visszatérítési kérelmet kapott meg a vámhatóság, így a roham júliusban várható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eddig beérkezett 20 ezer kérelemből 12 ezret dolgoztak fel, az igénylések megalapozottságát mutatja, hogy mindezidáig csupán 500 igénylést kellett visszautasítani.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?