22 °C Budapest

Több száz milliót csaltak - a VPOP lett a végzetük

Pénzcentrum
2007. június 7. 10:00

Több száz millió forintos áfa-csalásra derített fényt a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), amikor egy budapesti kft. által hamisított papírokkal eladott gépjárművek esetében nyomozott, amelyhez az adóhivatal segítségét kérte - írja a Világgazdaság.

A társaság, mely 2005 októbere és 2006 márciusa között közel 301 személygépkocsit hozott be az Európai Unió területéről, és adott el magánszemélyeknek, illetve vállalkozásoknak, 20 gépjárművet adott el hamis papírokkal, így szabadulva meg 21 millió forint regisztrációs adó és 5,3 millió forint áfa megfizetésétől.

Amikor a VPOP a nyomozás folytatása érdekében az adóhivatal bekapcsolódását kérte az ügybe, kiderült, hogy a kft. nem csupán a regisztrációs adó, de az áfa megfizetésével is hadi lábon áll, további 250 millió forintnyi összeggel tartozik az állam felé. A társasági vezetője jelenleg is szökésben van.

Az okmányirodák és a vámhatóság számítógépes rendszerének 2006 márciusi összekapcsolása felszámolta az ilyen visszaéléseket, az ekkor megindult ellenőrzések közül 68-at már befejeztek, további 499 esetben pedig még most is folyik a nyomozás.

A regisztrációs adó visszaigényléssel kapcsolatban augusztusig mintegy 73 ezer igénylést várnak a VPOP-nál, ám február 15-e óta mindössze 20 ezer részleges visszatérítési kérelmet kapott meg a vámhatóság, így a roham júliusban várható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eddig beérkezett 20 ezer kérelemből 12 ezret dolgoztak fel, az igénylések megalapozottságát mutatja, hogy mindezidáig csupán 500 igénylést kellett visszautasítani.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?