31 °C Budapest

Határt nem ismerő vezetői fizetések - vajon a főnököd is ennyit keres?

Pénzcentrum
2007. január 17. 14:00

Miközben az amerikai gazdaság ötéves termelékenységnövekedése elérte a 17 százalékot a 2005-ös adatok szerint, addig egy átlagos család éves jövedelmének infláció feletti növekedése csupán 3 százalék körül alakult. Ilyen körülmények között egyáltalán nem meglepő, hogy feszültség övezi a topmenedzserek bérezésének kérdését, akik az egyik tengerentúli felmérés szerint a 2002 előtti öt esztendőben a vállalati szektor teljes nyereségének tíz százalékát vitték haza.

A topmenedzserek fizetésének mértéke legutóbb tegnap került rivaldafénybe a Home Depot vezetőjének menesztésével kapcsolatban. Az Egyesült Államok második legnagyobb kiskereskedőjének feje ugyanis annak ellenére, hogy tevékenysége alatt a vállalat részvényeinek ára 8 százalékot esett és tavalyi eladásai is 5 százalékkal csökkentek, összesen 210 millió dollárnyi vagyis 41,1 milliárd forintnyi végkielégítéssel távozott.

Robert Nardelli fizetésének mértéke egyébként is széles körben ismert adat, amely mintapéldája a vállalati vezetők határokat nem ismerő bérezésének, és már több esetben megosztotta a vállalat részvényeseit. A General Motors ex-frontembere átszerződésének fejében a vállalati gyakorlattól eltérő szerződést írt alá a Home Depottal, amely mesés jövedelmet biztosított számára az elmúlt öt évben.

Bár távozását kitörő örömmel fogadta a vállalat alkalmazottainak többsége, s a döntésben mind a részvényesek, mind a szakértők, mind pedig a fogyasztók egyetértettek, öt éves tevékenysége alatt egyértelműen pozitív változásokat tapasztalhattak a kritikusai: a vállalat összértékesítése megduplázódott és a bruttó haszonkulcs is jelentős mértékben növekedett. Ahogy Nardelli is hangsúlyozta, a Home Depot volt az egyik azon két vállalat közül, amely egy részvényre jutó eredménye 20 százalékkal növekedett 4 egymást követő évben.

Az alkalmazottak és a részvényesek a Nardelli-korszak eredményei ellenére sem tartják jogosnak a "teherautónyi" végkielégítést, ám a vállalatvezetés nem sokat tehetett az ügyben, mert a végkielégítés nagy részét, közel 180 millió dollárt az eredeti munkaszerződésből fakadó kötelezettségek tesznek ki.

A Home Depot vezetőjének menesztése azonban csupán az egyik eleme az Egyesült Államokban zajló botránysorozatnak. A helyzet érdekessége, hogy a Nardelli által irányított kiskereskedelmi óriás is egyike annak a 100 cégnek, amelyet az opciós botrány érint, bár a vizsgálatok szerint a csalásokat még a most távozó vállalatvezető érkezése előtt, 2000-ben befejezték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az opciós botrányok napvilágra kerülése csak tovább szította a teljesítményalapú bérezésre éhes elemzőket, akik hangsúlyozzák, hogy a jelenleg gyakorlatban lévő rendszer csak növeli a társadalmi szakadék mélységét, miközben motivációs szerepét sem képes betölteni, mivel a teljesítményt alapvetően a vállalat részvényeinek tőzsdei értékéhez köti. 

A társadalmi igazságtalanság mintapéldájaként emlegetik az öt Wall Street-i óriás karácsony előtt kiosztott bónuszainak mértékét. Mindesetre mindenképpen elgondolkodtató tény, hogy a Goldman Sachs által kiosztott 16,5 milliárd dollár vagyis 3 200 milliárd forint elég lenne arra, hogy a legnagyobb amerikai városban élő, 1,5 milliónyi létminimum alatt tengődő, vagyis kevesebb mint évi 16 000 dolláros (3,1 millió forintos) jövedelemmel rendelkező lakos keresetét 10 000 dollárral egészítse ki.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?