18 °C Budapest

Határt nem ismerő vezetői fizetések - vajon a főnököd is ennyit keres?

Pénzcentrum
2007. január 17. 14:00

Miközben az amerikai gazdaság ötéves termelékenységnövekedése elérte a 17 százalékot a 2005-ös adatok szerint, addig egy átlagos család éves jövedelmének infláció feletti növekedése csupán 3 százalék körül alakult. Ilyen körülmények között egyáltalán nem meglepő, hogy feszültség övezi a topmenedzserek bérezésének kérdését, akik az egyik tengerentúli felmérés szerint a 2002 előtti öt esztendőben a vállalati szektor teljes nyereségének tíz százalékát vitték haza.

A topmenedzserek fizetésének mértéke legutóbb tegnap került rivaldafénybe a Home Depot vezetőjének menesztésével kapcsolatban. Az Egyesült Államok második legnagyobb kiskereskedőjének feje ugyanis annak ellenére, hogy tevékenysége alatt a vállalat részvényeinek ára 8 százalékot esett és tavalyi eladásai is 5 százalékkal csökkentek, összesen 210 millió dollárnyi vagyis 41,1 milliárd forintnyi végkielégítéssel távozott.

Robert Nardelli fizetésének mértéke egyébként is széles körben ismert adat, amely mintapéldája a vállalati vezetők határokat nem ismerő bérezésének, és már több esetben megosztotta a vállalat részvényeseit. A General Motors ex-frontembere átszerződésének fejében a vállalati gyakorlattól eltérő szerződést írt alá a Home Depottal, amely mesés jövedelmet biztosított számára az elmúlt öt évben.

Bár távozását kitörő örömmel fogadta a vállalat alkalmazottainak többsége, s a döntésben mind a részvényesek, mind a szakértők, mind pedig a fogyasztók egyetértettek, öt éves tevékenysége alatt egyértelműen pozitív változásokat tapasztalhattak a kritikusai: a vállalat összértékesítése megduplázódott és a bruttó haszonkulcs is jelentős mértékben növekedett. Ahogy Nardelli is hangsúlyozta, a Home Depot volt az egyik azon két vállalat közül, amely egy részvényre jutó eredménye 20 százalékkal növekedett 4 egymást követő évben.

Az alkalmazottak és a részvényesek a Nardelli-korszak eredményei ellenére sem tartják jogosnak a "teherautónyi" végkielégítést, ám a vállalatvezetés nem sokat tehetett az ügyben, mert a végkielégítés nagy részét, közel 180 millió dollárt az eredeti munkaszerződésből fakadó kötelezettségek tesznek ki.

A Home Depot vezetőjének menesztése azonban csupán az egyik eleme az Egyesült Államokban zajló botránysorozatnak. A helyzet érdekessége, hogy a Nardelli által irányított kiskereskedelmi óriás is egyike annak a 100 cégnek, amelyet az opciós botrány érint, bár a vizsgálatok szerint a csalásokat még a most távozó vállalatvezető érkezése előtt, 2000-ben befejezték.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az opciós botrányok napvilágra kerülése csak tovább szította a teljesítményalapú bérezésre éhes elemzőket, akik hangsúlyozzák, hogy a jelenleg gyakorlatban lévő rendszer csak növeli a társadalmi szakadék mélységét, miközben motivációs szerepét sem képes betölteni, mivel a teljesítményt alapvetően a vállalat részvényeinek tőzsdei értékéhez köti. 

A társadalmi igazságtalanság mintapéldájaként emlegetik az öt Wall Street-i óriás karácsony előtt kiosztott bónuszainak mértékét. Mindesetre mindenképpen elgondolkodtató tény, hogy a Goldman Sachs által kiosztott 16,5 milliárd dollár vagyis 3 200 milliárd forint elég lenne arra, hogy a legnagyobb amerikai városban élő, 1,5 milliónyi létminimum alatt tengődő, vagyis kevesebb mint évi 16 000 dolláros (3,1 millió forintos) jövedelemmel rendelkező lakos keresetét 10 000 dollárral egészítse ki.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?