6 °C Budapest

Elkapkodják az oroszok a luxusvillákat

Pénzcentrum
2006. december 28. 10:30

Budapest ingatlanpiacán is megjelentek a gazdag orosz vevők. A belpolitikai bizonytalanság és a befektetési kockázatok késztetik őket arra, hogy külföldi ingatlanba invesztáljanak - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, elsősorban a kedvező árak és a bizonytalan orosz belpolitikai helyzet készteti őket a határokon túli útkeresésre. Főként Putyin elnök 2008-as távozása miatt aggódnak a tehetős oroszok. Első hullámuk már elérte Magyarországot is, legalábbis már számos érdeklődő iratkozott fel a nemzetközi ingatlanközvetítő cégek ajánlati listájára.

A jómódú oroszok elsősorban a kétszáz- és ötszázmillió forint közötti exkluzív budapesti villák iránt mutatnak élénk érdeklődést. Vásárolni, befektetni akarnak, s nem költözködni, sokkal nagyobb biztonságban tudják pénzüket mondjuk egy elegáns budai ingatlanban, mint egy moszkvai pénzintézet széfjében. Arról nem is beszélve, hogy elszálltak az árak Oroszországban: a gazdaság dinamikus növekedését a moszkvai ingatlanpiac is átvette, tulajdoníthatóan a fejlesztők töretlen aktivitásának.

Moszkvában például 2006-ban több mint negyven százalékkal, Szentpétervárott pedig átlagosan hetven százalékkal emelkedtek az új építésű lakások árai. Moszkvában jelenleg átlagosan négyezer dollár, azaz nyolcszázezer forint körül mozog az új építésű lakások négyzetméterenkénti ára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?