3 °C Budapest

Elkapkodják az oroszok a luxusvillákat

Pénzcentrum
2006. december 28. 10:30

Budapest ingatlanpiacán is megjelentek a gazdag orosz vevők. A belpolitikai bizonytalanság és a befektetési kockázatok késztetik őket arra, hogy külföldi ingatlanba invesztáljanak - írja a Magyar Hírlap.

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, elsősorban a kedvező árak és a bizonytalan orosz belpolitikai helyzet készteti őket a határokon túli útkeresésre. Főként Putyin elnök 2008-as távozása miatt aggódnak a tehetős oroszok. Első hullámuk már elérte Magyarországot is, legalábbis már számos érdeklődő iratkozott fel a nemzetközi ingatlanközvetítő cégek ajánlati listájára.

A jómódú oroszok elsősorban a kétszáz- és ötszázmillió forint közötti exkluzív budapesti villák iránt mutatnak élénk érdeklődést. Vásárolni, befektetni akarnak, s nem költözködni, sokkal nagyobb biztonságban tudják pénzüket mondjuk egy elegáns budai ingatlanban, mint egy moszkvai pénzintézet széfjében. Arról nem is beszélve, hogy elszálltak az árak Oroszországban: a gazdaság dinamikus növekedését a moszkvai ingatlanpiac is átvette, tulajdoníthatóan a fejlesztők töretlen aktivitásának.

Moszkvában például 2006-ban több mint negyven százalékkal, Szentpétervárott pedig átlagosan hetven százalékkal emelkedtek az új építésű lakások árai. Moszkvában jelenleg átlagosan négyezer dollár, azaz nyolcszázezer forint körül mozog az új építésű lakások négyzetméterenkénti ára.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?