Elkapkodják az oroszok a luxusvillákat

Pénzcentrum
2006. december 28. 10:30

Budapest ingatlanpiacán is megjelentek a gazdag orosz vevők. A belpolitikai bizonytalanság és a befektetési kockázatok késztetik őket arra, hogy külföldi ingatlanba invesztáljanak - írja a Magyar Hírlap.

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, elsősorban a kedvező árak és a bizonytalan orosz belpolitikai helyzet készteti őket a határokon túli útkeresésre. Főként Putyin elnök 2008-as távozása miatt aggódnak a tehetős oroszok. Első hullámuk már elérte Magyarországot is, legalábbis már számos érdeklődő iratkozott fel a nemzetközi ingatlanközvetítő cégek ajánlati listájára.

A jómódú oroszok elsősorban a kétszáz- és ötszázmillió forint közötti exkluzív budapesti villák iránt mutatnak élénk érdeklődést. Vásárolni, befektetni akarnak, s nem költözködni, sokkal nagyobb biztonságban tudják pénzüket mondjuk egy elegáns budai ingatlanban, mint egy moszkvai pénzintézet széfjében. Arról nem is beszélve, hogy elszálltak az árak Oroszországban: a gazdaság dinamikus növekedését a moszkvai ingatlanpiac is átvette, tulajdoníthatóan a fejlesztők töretlen aktivitásának.

Moszkvában például 2006-ban több mint negyven százalékkal, Szentpétervárott pedig átlagosan hetven százalékkal emelkedtek az új építésű lakások árai. Moszkvában jelenleg átlagosan négyezer dollár, azaz nyolcszázezer forint körül mozog az új építésű lakások négyzetméterenkénti ára.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem