12 °C Budapest

Most jó postásnak lenni?

Pénzcentrum
2006. december 21. 10:30

A postások bére januártól átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik - ebben állapodott meg a Magyar Posta Zrt. vezetése a társaságnál működő érdekképviseletekkel.

A postások átlagosan 7,5 százalékos alapbéremelésben részesülnek 2007-ben. A munkáltató és munkavállalók képviselője aláírta az erről szóló megállapodást. A postások jelentős részénél nem lesz reálkereset-csökkenés.

A posta közleménye szerint a munkáltató az alacsony keresetű dolgozók bérét is felzárkóztatja, ők 9,5 százalékos béremelést kaptak. Azok akik 250 ezer forint felett kerestek a postánál, csak 5 százalékos emelésre számíthatnak.

A megkötött bérmegállapodás értelmében a társaság jövőre az ideinél öt százalékkal több, 64,84 milliárd forint bérköltséggel gazdálkodhat. A keresetfejlesztésre fordítható összeget tovább növelheti a 2007. évi hatékonyságjavító intézkedések eredményeként megtakarítható 2 milliárd forint.

Így jövőre a mintegy 183 milliárd forint árbevétellel számoló társaságnál nő az értékesítés ösztönzésre fordítható összeg is.

A kiemelkedő értékesítési munkát végző postásokat jövőre is külön ösztönzővel ismerik el. Az idén mintegy 1,9 milliárd forintot fordítottak az értékesítés ösztönzésére. Jövőre a tervek szerint 222 millió forinttal növekszik az erre szánt összeg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bérmegállapodásra azért is nyílt lehetőség, mert a tulajdonosi jogokat gyakorló Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága 2006. december 14-én elfogadta a Magyar Posta Zrt. 2007. évi üzleti tervét.

A postások immár negyedik éve már november közepén megkapják 13. havi alapbérüket. A posta vezetőinek tervei szerint jövőre is karácsony előtt kifizetik a plusz egyhavi alapbért.

A társaságnál már korábban megállapodtak a VBKJ (étkezési jegy, internetutalvány, egészségpénztár, nyugdíjpénztári befizetés, iskolakezdési támogatás, üdülési csekk) jövő évi keretösszegéről is. E szerint a 7-8 órában dolgozó postások VBKJ-keretösszege jövőre a jelenlegi 130 ezer forintról 160 ezer forintra növekszik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem