6 °C Budapest

MBA diploma a neten? - Akár olcsóbban is kihozhatod...

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 14:00

A rohanó világban egyre nehezebb időt szentelnünk a személyes életünkre, nem is említve az egyéb elfoglaltsággal járó tevékenységeket és az olyan felesleges időveszteséget, mint például az ingázás és az utazás. Így fogalmazódott meg az egyetemek részéről egy olyan reakció, mely program keretében honlapjukon kínálnak távoktatást az igénylőknek. A mesterképzés immáron távoktatásban is elérhető, ám Magyarországon nem sok képzési hely közül választhatunk online MBA-t.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az MBA diploma értékéről és fontosságáról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, ám a mai világ új vívmányaként nemcsak az MBA programok, hanem internetes megfelelőik is elterjedtek. Egyre több felsőoktatási intézmény kínál online képzési lehetőséget a jelentkezők számára, mely előnyökkel és hátrányokkal egyaránt rendelkezik.

Magyarországon az MBA diplomát kínáló egyetemek közül egyik sem rendelkezik teljes körű online programmal. Az Open University-n lehetőségünk van távoktatásra, ám az oktatás nyelve angol -mint sok más esetben.

Ha internetes hallgatók vagyunk, sok időt és pénzt takarítunk meg az online képzéssel. Oktatók híján nem olyan magas a tandíj, mint hagyományos képzések esetében, viszont meg van az a hátrány, hogy a hallgatók nem tanulnak egymástól annyit, mint a normál szemináriumok keretében, hiszen magukra vannak utalva.

A Budapesti Műszaki Egyetem munkatársa a Pénzcentrum kérdésére elmondta, hogy a Műszaki Egyetem MBA képzésén lehetőség van arra, hogy hiányzás esetén a hallgatók az előadások anyagát letöltsék az Internetről, ám nem lehet megoldani, hogy elkerüljük a személyes jelenlétet. Nagyobb egyéni felkészülést igényel az online képzés, ám sokat segítenek a videoformátumú jegyzetek a hallgatóknak.

Ha magyar egyetemeken nem is járhatunk online képzésre, még mindig megvan a lehetőség azok számára, akik jól beszélnek angolul, hogy egy kisebb vagyonért ne kelljen kimozdulniuk otthonukból a tanulás ideje alatt sem.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A külföldi egyetemek közül bőven válogathatunk, hiszen nagy kínálat jellemzi a piacot. Manapság egyre több külföldi - leginkább amerikai- egyetem ismeri fel a szükségét egy online képzést illetően.

Az egyik példa a Floridai Egyetem, ahol más online képzésekhez hasonlóan csak egy kattintás a regisztráció -ami egyben a jelentkezési lap is, onnan indul az egész procedúra. A jelentkezési lap mellett egy részletes tájékoztatót találunk, ahol pontosan elmagyarázzák, hogy mire kell kattintanunk minden egyes szak esetében. A tandíjjal kapcsolatos információk is elérhetőek egy külön dokumentumon még a jelentkezés előtt: egy kétéves kurzus összesen 39,000 dollárunkba kerül, míg az egyévest 34,000-ből úszhatjuk meg. (A hagyományos kétéves képzést nem rezidensként az oldal kalkulációi szerint 68,000 dollár felett hozhatnánk ki, szállással és minden járulékos tétellel együtt, a rezidensek azonban jobban járhatnak a hagyományos formával.)

Modern világ, vagy csak lustaság? Mindenki maga döntse el, hogy mennyire van szükségünk online MBA-re. Tény, hogy vannak emberek, akiknek nagyon előnyös ez a képzési forma, akadnak viszont olyanok, akik jobban jártak volna egy hagyományos képzéssel. Hol a megoldás? Mindenki magában keresse...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06