11 °C Budapest

Diák vagy? Karrier számlacsomagok igényeidnek megfelelően...

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 12:00

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

Diákként az ember nem engedhet meg magának annyit, mint egy havi keresettel rendelkező felnőtt. Éppen ezért az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kedvezményes díjazású folyószámlák tulajdonosaiért versengenek a pénzintézetek, és egyre több kedvezményes ajánlattal találkozhatunk, melyeket kifejezetten diákoknak szántak a bankok.

Van-e különbség az egyes diákcsoportok között a karrier-számlacsomagokat illetően? Azt kell, hogy mondjuk, igenis, hogy van, mert míg egy középiskolás diák-általában a diákcsomagokat 14 éves kortól lehet igényelni, kivéve az OTP esetében, ahol nincs megszabva alsó korhatár, így akár 2 éves gyermekünket is megajándékozhatjuk egy Junior folyószámlával. Míg ez utóbbi "kategória" csak a zsebpénzét tárolja a számlán, addig az egyetemistáknak már rendszeres átutalásaik vannak és a hallgatók nagy részének ösztöndíj is érkezik havonta a számlájára.

Bemutatunk néhány ajánlatot, amellyel a folyószámla piacon találkozhatunk karrier számlacsomagok után kutatva.


 

A készpénzfelvétel és az átutalások, az ösztöndíjaknak és a kifizetéseknek köszönhetően, nagyon fontos részét képezik a számláknak. Érthető módon a pénzintézetek igyekeztek úgy kialakítani számlacsomagjaik díjszabását, hogy a diákok által rendszeresen használt szolgáltatásokat kedvezményessé, netalántán díjmentessé tegyék.


 


 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A diákéletből kilépő munkába álló fiatalságot sem hanyagolják el ajánlataikkal a bankok, hiszen egy bizonyos korhatárig -általában pár évvel a tanulói jogviszony megszűnése után- még pályakezdő számlacsomagokkal várják az érdeklődőket vagy a hűséges banki fiatal ügyfeleket a hitelintézetek.

A pályakezdők folyószámla díjszabása egy jól irányuló üzletpolitika eredménye, hiszen már többet kell fizetni az egyes tételekért, mint egy diákszámla esetében, ám a díjak mértéke még mindig nem éri el a standard folyószámlavezetési, átutalási és egyéb összegeket. 


 

A pénzintézetek számára nagyon fontos már diák korukban magukhoz csábítani az ügyfeleket, mert bár a fiatalság még nem használja olyan rendszeres jelleggel a számla szolgáltatásait, mint egy dolgozó felnőtt - így nem egy bank esetében találhatunk olyan ajánlatot, mely teljesen ingyenes számlavezetési és egyéb díjakat kínál az érdeklődőknek- pár év múlva azonban a hűséges hallgatókból "jól jövedelmező" ügyfél lesz, akik ha korábban meg voltak elégedve a bank szolgáltatásaival, akkor minden bizonnyal életük további részében is annál a banknál fognak folyószámlát vezetni. Ezáltal pedig nő az esély arra, hogy az esetleges hiteleket vagy befektetéseiket is az adott bankon keresztül intézzék.

A számlanyitási feltételeket a bankok honlapján részletesen meg lehet találni, a legtöbb esetben hallgatói jogviszony kell a diákszámla igényléséhez, és csak 24, illetve 26 éves korig lehet ilyen típusú számlát vezetni a fiókokban. A bankok általában a csomag megszűnése után automatikusan megújítják az ügyfelek számára a régi számlacsomagot, és a számukra a legkedvezőbb új folyószámlát léptetik életbe a régi helyet.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem