Diák vagy? Karrier számlacsomagok igényeidnek megfelelően...

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 12:00

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

Diákként az ember nem engedhet meg magának annyit, mint egy havi keresettel rendelkező felnőtt. Éppen ezért az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kedvezményes díjazású folyószámlák tulajdonosaiért versengenek a pénzintézetek, és egyre több kedvezményes ajánlattal találkozhatunk, melyeket kifejezetten diákoknak szántak a bankok.

Van-e különbség az egyes diákcsoportok között a karrier-számlacsomagokat illetően? Azt kell, hogy mondjuk, igenis, hogy van, mert míg egy középiskolás diák-általában a diákcsomagokat 14 éves kortól lehet igényelni, kivéve az OTP esetében, ahol nincs megszabva alsó korhatár, így akár 2 éves gyermekünket is megajándékozhatjuk egy Junior folyószámlával. Míg ez utóbbi "kategória" csak a zsebpénzét tárolja a számlán, addig az egyetemistáknak már rendszeres átutalásaik vannak és a hallgatók nagy részének ösztöndíj is érkezik havonta a számlájára.

Bemutatunk néhány ajánlatot, amellyel a folyószámla piacon találkozhatunk karrier számlacsomagok után kutatva.


 

A készpénzfelvétel és az átutalások, az ösztöndíjaknak és a kifizetéseknek köszönhetően, nagyon fontos részét képezik a számláknak. Érthető módon a pénzintézetek igyekeztek úgy kialakítani számlacsomagjaik díjszabását, hogy a diákok által rendszeresen használt szolgáltatásokat kedvezményessé, netalántán díjmentessé tegyék.


 


 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A diákéletből kilépő munkába álló fiatalságot sem hanyagolják el ajánlataikkal a bankok, hiszen egy bizonyos korhatárig -általában pár évvel a tanulói jogviszony megszűnése után- még pályakezdő számlacsomagokkal várják az érdeklődőket vagy a hűséges banki fiatal ügyfeleket a hitelintézetek.

A pályakezdők folyószámla díjszabása egy jól irányuló üzletpolitika eredménye, hiszen már többet kell fizetni az egyes tételekért, mint egy diákszámla esetében, ám a díjak mértéke még mindig nem éri el a standard folyószámlavezetési, átutalási és egyéb összegeket. 


 

A pénzintézetek számára nagyon fontos már diák korukban magukhoz csábítani az ügyfeleket, mert bár a fiatalság még nem használja olyan rendszeres jelleggel a számla szolgáltatásait, mint egy dolgozó felnőtt - így nem egy bank esetében találhatunk olyan ajánlatot, mely teljesen ingyenes számlavezetési és egyéb díjakat kínál az érdeklődőknek- pár év múlva azonban a hűséges hallgatókból "jól jövedelmező" ügyfél lesz, akik ha korábban meg voltak elégedve a bank szolgáltatásaival, akkor minden bizonnyal életük további részében is annál a banknál fognak folyószámlát vezetni. Ezáltal pedig nő az esély arra, hogy az esetleges hiteleket vagy befektetéseiket is az adott bankon keresztül intézzék.

A számlanyitási feltételeket a bankok honlapján részletesen meg lehet találni, a legtöbb esetben hallgatói jogviszony kell a diákszámla igényléséhez, és csak 24, illetve 26 éves korig lehet ilyen típusú számlát vezetni a fiókokban. A bankok általában a csomag megszűnése után automatikusan megújítják az ügyfelek számára a régi számlacsomagot, és a számukra a legkedvezőbb új folyószámlát léptetik életbe a régi helyet.

HR BLOGGER
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
laskainelli  |  2023.05.29 15:01
A hűtlenség a párkapcsolatokban rendkívül fájdalmas és kihívást jelentő helyzet. Amikor az egyik fél...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői