Diák vagy? Karrier számlacsomagok igényeidnek megfelelően...

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 12:00

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Manapság a tizenéveseknek is szükségük van bankkártyára és folyószámlára, hogy kisebb-nagyobb ügyeiket intézni tudják, illetve az ösztöndíj-átutalásaikat fogadják. Azonban nagyon más igényei vannak a diákoknak a számlavezetéssel és a díjakkal kapcsolatban, hiszen nem engedhetek meg zsebpénzükből olyan összegű szolgáltatásokat, mint amit a bankok felnőtt ügyfeleik számára kínálnak. Ezáltal nem is olyan régen megszületettek a folyószámlák 'olcsóbb', ám kedvező feltételekkel rendelkező verziói: a karrier számlacsomagok.

Diákként az ember nem engedhet meg magának annyit, mint egy havi keresettel rendelkező felnőtt. Éppen ezért az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kedvezményes díjazású folyószámlák tulajdonosaiért versengenek a pénzintézetek, és egyre több kedvezményes ajánlattal találkozhatunk, melyeket kifejezetten diákoknak szántak a bankok.

Van-e különbség az egyes diákcsoportok között a karrier-számlacsomagokat illetően? Azt kell, hogy mondjuk, igenis, hogy van, mert míg egy középiskolás diák-általában a diákcsomagokat 14 éves kortól lehet igényelni, kivéve az OTP esetében, ahol nincs megszabva alsó korhatár, így akár 2 éves gyermekünket is megajándékozhatjuk egy Junior folyószámlával. Míg ez utóbbi "kategória" csak a zsebpénzét tárolja a számlán, addig az egyetemistáknak már rendszeres átutalásaik vannak és a hallgatók nagy részének ösztöndíj is érkezik havonta a számlájára.

Bemutatunk néhány ajánlatot, amellyel a folyószámla piacon találkozhatunk karrier számlacsomagok után kutatva.


 

A készpénzfelvétel és az átutalások, az ösztöndíjaknak és a kifizetéseknek köszönhetően, nagyon fontos részét képezik a számláknak. Érthető módon a pénzintézetek igyekeztek úgy kialakítani számlacsomagjaik díjszabását, hogy a diákok által rendszeresen használt szolgáltatásokat kedvezményessé, netalántán díjmentessé tegyék.


 


 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A diákéletből kilépő munkába álló fiatalságot sem hanyagolják el ajánlataikkal a bankok, hiszen egy bizonyos korhatárig -általában pár évvel a tanulói jogviszony megszűnése után- még pályakezdő számlacsomagokkal várják az érdeklődőket vagy a hűséges banki fiatal ügyfeleket a hitelintézetek.

A pályakezdők folyószámla díjszabása egy jól irányuló üzletpolitika eredménye, hiszen már többet kell fizetni az egyes tételekért, mint egy diákszámla esetében, ám a díjak mértéke még mindig nem éri el a standard folyószámlavezetési, átutalási és egyéb összegeket. 


 

A pénzintézetek számára nagyon fontos már diák korukban magukhoz csábítani az ügyfeleket, mert bár a fiatalság még nem használja olyan rendszeres jelleggel a számla szolgáltatásait, mint egy dolgozó felnőtt - így nem egy bank esetében találhatunk olyan ajánlatot, mely teljesen ingyenes számlavezetési és egyéb díjakat kínál az érdeklődőknek- pár év múlva azonban a hűséges hallgatókból "jól jövedelmező" ügyfél lesz, akik ha korábban meg voltak elégedve a bank szolgáltatásaival, akkor minden bizonnyal életük további részében is annál a banknál fognak folyószámlát vezetni. Ezáltal pedig nő az esély arra, hogy az esetleges hiteleket vagy befektetéseiket is az adott bankon keresztül intézzék.

A számlanyitási feltételeket a bankok honlapján részletesen meg lehet találni, a legtöbb esetben hallgatói jogviszony kell a diákszámla igényléséhez, és csak 24, illetve 26 éves korig lehet ilyen típusú számlát vezetni a fiókokban. A bankok általában a csomag megszűnése után automatikusan megújítják az ügyfelek számára a régi számlacsomagot, és a számukra a legkedvezőbb új folyószámlát léptetik életbe a régi helyet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.07 02:29
A SZILÁRD TALAJ TÖRVÉNYE a vezetőbe vetett bizalom fontosságát emeli ki. Ehhez magas szintű szakmai...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG