0 °C Budapest

Piszkos trükkök, amikkel sokat kereshetsz! (tárgyalási taktikák)

Pénzcentrum
2006. szeptember 1. 13:00

Tárgyalástechnika sorozatunk eddigi felvonásaiban bemutattuk Olvasóinknak, milyen apró fogásokat dobhatnak be egy-egy alkufolyamat során, illetve milyen alapvető ismeretekkel kell rendelkezniük, ha győztesként kívánják elhagyni a csatateret. Vannak azonban olyan trükkök, melyekről eddig nem szóltunk, mivel a "szakmabeliek" piszkos, nem éppen etikus taktikákként tartják számon őket. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne próbálná meg ezeket bárki alkalmazni rajtunk, nem árt hát felkészülni. Lássuk a sötét oldal arzenálját!


A mézesmadzag kifejezés bizonyára minden Olvasónk számára ismerős: a taktika gyakrolatilag azt jelenti, hogy a velünk szemben álló fél kreál egy számunkra teljesíthetetlen feltételt, majd a hosszas alkudozás után nagy nehezen enged belőle, amennyiben más téren hajlandóak vagyunk áldozatot hozni. (Például egy teljesíthetetlen határidő kitolásába belemegy a partner, ha az árat némileg mérsékeljük.) Ebben az az etikátlan, hogy a teljesíthetetlen feltétel valóban csak kreált, a gyakorlatban egyáltalán nem fontos a másiknak, ennek a segítségével azonban kedvezőbb feltételeket tud kiharcolni a számára valóban leglényegesebb területen.

Az igazán trükkös tárgyaló csavarhat még egyet a fenti taktikán: előállhat egy nem valós követeléssel, amit később engedmény fejében visszavon. Ha velünk szemben próbálják alkalmazni ezt a trükköt, sose tegyünk olyan engedményt, amire egyébként nem lettünk volna hajlandók, hasznos lehet viszont az egyébként is tervbe vett engedményt némi vonakodás után megtenni, hogy a másik fél nyertesnek érezhesse magát, ez ugyanis az eddig tanultak alapján rendkívül fontos.

A legpiszkosabb taktikák közé sororlahtjuk a szándékos hibák elkövetését. Gondoljunk bele, hogy vevőként kapunk egy olyan ajánlatot, mely látványosan rossz (pl. az autó hi-fije kimaradt az árkalkulációból). A vevő ekkor igyekszik minél hamarabb megkötni a szerződést, mielőtt az eladó rájöhetne a tévedésre, a kapkodással járó figyelmetlenségekkel azonban többet bukhat, mint amit nyerni szeretne.

Amennyiben vevői oldalon szereplünk az alkuban, eredményes taktika lehet tételes ajánlatokat kérni, majd az összességében legolcsóbbat kiválasztani és egyes komponenseiből még alkudni, mondván hogy más olcsóbban vállalta azokat a műveleteket. Ezt a taktikát csak akkor lehet eredményesen alkalmazni, ha megfelelő alkupozícióban vagyunk ahhoz, hogy minden potenciális eladótól ugyanolyan tételes ajánlatot harcoljunk ki. Képzeljünk csak el egy nagyobb értékű gépbeszerzést! Bátran odaállhatunk az egyik szállítóhoz és elmondhatjuk, hogy tetszene az ajánlata, ha a beszerelést és a karbantartást olcsóbban tudná vállalni, ezen tevékenységekre ugyanis a többiekhez képest versenyképtelen ajánlatot adott. (Miközben ugye ő volt összességében a legolcsóbb...)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amennyiben velünk szemben próbálják meg bevetni ezt a trükköt, akkor meg kell győznünk a vevőt, hogy igaza van, de mi jól ismerjük a versenytársainkat és a szolgáltatások minőségi különbségeiről (anyagok, garancia...) meggyőzve igyekezzünk a mi oldalunkra állítani, illetve elfogadtatni vele árainkat.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.08 14:11
A cikksorozat második részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentésre köte...
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53