5 °C Budapest

Figyelnek a munkahelyeden - Mik a trükkök?

Pénzcentrum
2006. július 25. 14:00

Csakúgy, mintha átvilágítanának minket röntgensugarakkal, úgy nézik át a new-yorki multinacionális vállalatok az állásjelentkezők profilját és ellenőrzik le adataikat, valamint azt, hogy nem volt-e részük valamilyen illegális üzletben, illetve nem büntetett előéletűek-e.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Ezzel szeretnék a vállalatok megőrízni feddhetetlenségüket, illetve biztonságossá tenni jövőbeli működésüket. A cégek humánerőforrás osztálya sokszor nemcsak a jelentkezőket, hanem a jelenlegi munkatársakat is ellenőrzi. A Spherion cég felméréséből kiderül, hogy a jelentkezők 79 százalékánál végeznek teljes körű ellenőrzést, közel 50 százalékot drogteszt alá vetnek. 2001 óta megduplázódott a vállalatok által alkalmazott ellenőrző eljárások sűrűsége.

Az önéletrajzi adatok leellenőrzése mellett különböző módszereket dolgoztak ki arra, hogy hogyan tudjanak meg több információt az aktuális és a jövőbeli dolgozókról. Az általuk fontosnak tartott elemek közé tartoznak a jelentkezők büntetett előéletére, adóügyeire vonatkozó adatok. Szintén közkedvelt módszer azon internetes oldalak leellenőrzése, amelyek érdeklik a jelentkezőket, így kiszűrhetik azokat, akik a terrorista honlapokat követik kiemelt figyelemmel.

A vezérigazgatók szerint azért lényeges megtudniuk, hogy alkalmazottaik valójában milyenek, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket, valamint a rossz üzleti döntéseket. A jelölt családi állapota és társasági élete sok mindent elárul az egyénről, és nagyon sok részben befolyásolja a döntéseit. A vállalatok vezetője szerint ugyanis sokkal több rossz döntést hoznak azok az alkalmazottak, akik nem élnek harmonikus családi életet. Fontos továbbá, hogy az emberek hogyan reagálnak a stresszre.

A családi életi válságok vonják el a legtöbbször a figyelmet a döntést hozóktól, így nem megfontolt határozatokat hoznak, melyeknek súlyos következményei lehetnek. Így az egyik bevált taktika a munkaadók számára, hogy a jelentkezőket akkor hívják fel, amikor tudják, hogy nem alkalmas az időpont, például vacsora-időben. Ha éppen egy hatalmas veszekedés közben bevallja a jelentkező, hogy nem alkalmas számára az időpont, vagy gyereksírás hallatszik a vonal túlsó végéről, akkor rögtön tudják a munkaadók, hogy a leendő munkatárs nem lesz képes megfelelően összpontosítani a munkára.

Egy másik taktika a vérmérséklet felmérésére az, ha az interjúalanyt nem keresik az interjú-sorozat közepette. Így felmérik, hogy mennyire gondolja komolyan a jelentkező az adott állást, hogy keresi-e őket, vagy nem is érdekli igazán az a cég.

Ha már felvettek minket, akkor sem nyugodhatunk meg, hiszen a cégek folyamatos nyilvántartást vezetnek és ellenőrzéseket végeznek a munkatársak életéről. A pénzügyi tanácsadó cégek körében és az egészségügyben a legelterjedtebb a munkatársak és jelentkezők átvilágítása, mert esetükben súlyos bírságot szabhatnak ki magára a vállalatra, ha a munkatársról kiderül, hogy korábban már indult ellene valamilyen eljárás.

Hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk? Először is ellenőrizzük, hogy nincs-e valami helytelenül nyilvántartva az adataink között, valamint ne titkoljunk el semmit, mert úgyis kiderül minden. Fontos továbbá, hogy olyan témákat ne hozzunk fel, amelyekbe nem kérdezhetnek bele, mint például családi körülmények, gyógyszeres kezelések vagy csődeljárás. Próbáljunk meg mindig pozitívak lenni, és pozitívan hozzáállni a közeljövőben várható projektekhez, és semmiképpen se szidjuk előző munkahelyünk főnökét.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?