Elemzői kommentárok a tegnapi forintgyengülésre és finanszírozási tervre - irány 260 felé?

Pénzcentrum
2005. december 9. 09:59

A forint tegnap több mint 1%-os gyengülést követően a 255.70-es szinten zárt az euróval szemben, ami 2004. júniusa óta a leggyengébb zárószintnek felel meg. Ma reggel 255.80-256.30 környékén kezdett a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, minimálisan erősebben a tegnapi mélypontot jelentő 256.25-ös szintnél. A Goldman Sachs londoni elemzői tegnap napközben, azt követően, hogy a forint reggel áttörte a 255-ös szintet az euróval szemben, forinteladásra hívták fel ügyfeleik figyelmét arra számítva, hogy a magyar fizetőeszköz fokozott gyengülést mutathat. Elemzőik szerint értékelési szempontból a 260-as árfolyamszint körül lehet a forint fair értéke, mely egyben egy újabb forintos technikai szint is lehet. Amennyiben ez is áttörésre kerülne, úgy a forint 270-ig, vagy akár afölé is gyengülhet az euróval szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp

A svéd SEB Bank ma reggeli kommentárja szerint bár összességében a globális kockázatvállalási hajlandóság erőssége miatt a magyar deficit finanszírozása nem jelenthet komolyabb problémát, de ez valószínűleg nem "menti meg" a forintot a további gyengüléstől. A bank szerint technikai szempontból adott a lehetőség a 257.25-ös szint elérésére.

2005.12.08 17:26
256-nál megnyugvó forint, jelentős hozamemelkedések - nyomás a piacra

Will Oswald, a JP Morgan befektetési bank feltörekvő piacokért felelős vezető stratégája szerint az ÁKK tegnapi finanszírozási terve - több mint 60%-kal növekvő nettó forintkötvény-kibocsátás jövőre - további nyomást jelent a magyar kötvénypiacra. A jelentős kínálati többlethez fokozott tőkebeáramlás lenne szükséges a kötvénypiacon, ez azonban valószínűtlen, lévén már most is rekordközeli magasságban van a külföldiek kezében lévő magyar állampapírok állománya (jelenleg 2592 mrd Ft, történelmi csúcs: 2656 mrd Ft).

2005.12.08 15:03
Jelentősen csökken a deviza-, több mint 60%-kal nő a nettó forintkibocsátás jövőre (2.)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW) londoni elemzői a finanszírozási tervvel kapcsolatban megjegyezték, hogy a piacon csak kevesen hisznek a jövő évi költségvetés tarthatóságában,. Így a tényleges forrásbevonási számok a tervezettet lényegesen meghaladhatják majd, ami egyértelműen további negatív hangulati tényező a kialakult helyzetben.

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) bécsi elemzője, Piotr Chwiejczak reggeli régiós piaci kommentárjában arról ír, hogy még a kedvező harmadik negyedéves GDP-adatok (szerkezet) sem jelenthetnek komolyabb támaszt a forintnak. A szakértő több hetes előretekintésben továbbra is viszonylag optimistán ítéli meg a forint kilátásait, melyet részben a várhatóan stabilizálódó feltörekvő piaci környezettel indokol. Ezzel párhuzamosan azonban ügyfeleinek azt javasolja, hogy amennyiben a forint eléri a 260-as árfolyamszintet, akkor a forinteszközök súlyát az átlagosról átlag alattira csökkentsék.

A Budapest Economics reggeli piaci jelentését készítők szerint mivel nem várható pozitív hír a piacon, ami erősíthetné a forintot, ma további gyengülés következhet. Annak ellenére, hogy a forintban és a hozamgörbe hosszabb végében "látnak értéket" (vételi lehetőség), azt javasolják ügyfeleiknek, hogy addig inkább a "partvonalról" figyeljék az eseményeket, míg a piac meg nem nyugszik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?